De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Google maakt inloggen met tweestapsverificatie op iOS makkelijker

Wouter Nijsen
21 juni 2016, 10:00
2 min leestijd
Google maakt inloggen met tweestapsverificatie op iOS makkelijker

Maak je gebruik van van tweestapsverificatie op je iPhone, dan is er goed nieuws. Google heeft namelijk het inloggen makkelijker gemaakt door de nieuwe functie Prompt te introduceren.

Lees verder na de advertentie.

Dit is Google Prompt

google prompt

Tweestapsverificatie is een manier om een extra beveiligingslaag over je account te leggen. Na het invoeren van een wachtwoord wordt een verificatiecode naar je verstuurd, die je moet gebruiken om in te loggen. Hiermee voorkom je een simpele manier dat kwaadwillenden alleen met je wachtwoord kunnen inbreken op je account. De verificatiecodes worden gegenereerd in een app als Google Authenticator. Eerder dit jaar verscheen LastPass Authenticator, een tweestapsverificatie-app die vooral handig is als je al je wachtwoorden hebt opgeslagen in LastPass.

Door het nieuwe Google Prompt is het niet meer nodig om een code in te voeren wanneer je wil inloggen. De codes worden namelijk vervangen door een knop op het scherm van je iPhone, waarmee je bevestigt dat jij probeert in te loggen op je MacBook. Dit haalt de extra stap niet helemaal weg, maar maakt het wel makkelijker om veiliger in te loggen.

Om Google Prompt te kunnen gebruiken, dien je eerst tweestapsverificatie in te schakelen voor je Google-account op deze pagina. Daarnaast moet je als iOS-gebruiker ervoor zorgen dat je de Google-app hebt geïnstalleerd, die je via de downloadknop hieronder kunt installeren. Bij het inloggen verschijnt in de app een scherm met twee knoppen om toestemming te geven of te weigeren.

Lees ook: 11 tips voor meer privacy en veiligheid op je iPhone

Google Prompt vraagt om een dataverbinding en is niet te gebruiken met de standaard verificatiecodes. De functie wordt de komende drie dagen naar alle gebruikers uitgerold. Het kan dus even duren voordat je met Prompt aan de slag komt. Check ook ons artikel waarin we uitleggen hoe je tweestapsverificatie voor je Apple ID instelt.

Google

Google LLC

Gratis via App Store
Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu