De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Volgende Google Pixel wordt vouwbaar – volgt de iPhone 15?

Sven Lamers
9 december 2022, 11:16
3 min leestijd
Volgende Google Pixel wordt vouwbaar – volgt de iPhone 15?

Als er een Android-telefoon een beetje in de buurt komt van de iPhone, dan is dat wel de Google Pixel. Het volgende model wordt naar verluidt vouwbaar – zal Apple met de iPhone 15 volgen?

Lees verder na de advertentie.

Vouwbare Google Pixel als iPhone 15-concurrent

De iPhone 15 zal pas over een jaar uitkomen, daarom werpen we bij iPhoned rond deze tijd altijd graag een blik op de concurrenten. En een van Apple’s grootste tegenstanders is uiteraard Google met zijn Pixel-telefoons. Sinds kort zijn deze ook officieel in Nederland beschikbaar.

Als je een Android-ervaring wilt die qua filosofie in de buurt komt van de iPhone, dan moet je bij Google zijn. Een eigen processor, perfect afgestemde hardware en lange software-ondersteuning. Wat heeft de zoekreus voor volgende jaar dan in de aanbieding? Volgens recente lekken komt er een vouwbare Google Pixel Fold. We praten je even erover bij.

Google Pixel Fold renders gelekt

De op Apple-gebied niet onbekende OnLeaks (zie onderstaande tweet) laat weten dat er volgend jaar mei een Google Pixel Fold op de planning staat. Die heeft twee schermen – eentje van 5,79 inch aan de buitenkant en een vouwbare van 7,69 inch aan de binnenkant. OnLeaks deelde ook een aantal renners die laten zien hoe deze Google Pixel Fold eruit komt te zien.

https://twitter.com/OnLeaks/status/1600791543912484871

Het meest opvallend – naast het scherm – is wellicht het camera-eiland aan de achterkant. Dat biedt ruimte voor drie camera’s, maar deze zijn horizontaal naast elkaar geplaatst. Hierdoor heb je weliswaar een reusachtige camera-bump aan de achterkant, maar het is wel lekker symmetrisch allemaal.

Andere leuke weetjes over de Google Pixel Fold zijn de aan/uit-knop met vingerafdruksensor (zoals op de iPad Air en iPad mini) en de enorme hoeveelheid werkgeheugen van 12 GB (de iPhone 14 heeft er 6 GB).

Wanneer volgt de iPhone?

Nu zelfs Google aan de vouwbare telefoons begint, moet Apple toch ook snel volgen? Volgens de laatste voorspellingen van Ming-Chi Kuo zal echter op z’n vroegst in 2025 een vouwbare iPhone-iPad-hybride uitbrengen.

We denken er echter anders over. Zo is er ook het gerucht dat Apple van plan is om volgende jaar een iPhone 15 Ultra uit te brengen. Die moet de iPhone 15 Pro Max vervangen. Maar wat nou als die iPhone 15 Ultra geen vervanging maar een uitbreiding is van de iPhone 15-serie? Een nog duurder model, met een nog groter scherm en nóg meer speciale functies. En wat is dan dé manier om het scherm groter te maken? Juist, je maakt hem vouwbaar.

Opvouwbare iPhone concept

Apple kon ervaring opdoen

De eerste vouwbare telefoon van een groot merk was de Galaxy Fold van Samsung uit 2019. Die werd geteisterd door hardware-problemen, en ook volgende telefoons hadden nog wat kinderziektes. Apple kon de hele tijd rustig vanaf de zijlijn meekijken, en je kunt er gif op innemen dat er allerlei vouwbare telefoons ter analyse bij Apple in een kelder liggen.

Wellicht gaat Apple ons volgend jaar nog verrassen, met een vouwbare iPhone 15 Ultra. Twee jaar voor de voorspelde release. We zien het zomaar gebeuren.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: OnLeaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15 Pro Max
Apple iPhone 15 Pro Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu