Google onthult nieuwe Maps-app en Google Play Games

Wouter Nijsen
16 mei 2013, 8:08
2 min leestijd
Google onthult nieuwe Maps-app en Google Play Games

Google heeft woensdagavond een geheel vernieuwde Google Maps-app en de komst van Google Play Games aangekondigd. Dit deed het bedrijf op de keynote van het jaarlijkse event Google I/O.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe Google Maps komt pas ergens deze zomer uit, maar krijgt een geheel nieuw design. In dat design is er meer ruimte voor de kaarten; het altijd aanwezige zoekveld is het enige interface-element dat boven de kaart zweeft. De kaarten zelf krijgen ook een visuele vernieuwing.

Google sprak eveneens over een ‘Explore’-functie. Die functie maakt het mogelijk om waar je ook bent de toerist uit te hangen. Google Maps geeft je na het aanzetten van Explore handige tips over bezienswaardigheden en zaken als eetgelegenheden.

Overal prijzen en beoordelingen

Via Google Aanbiedingen kun je bovendien zien wat voor prijzen er momenteel gelden bij bepaalde bedrijven. Via aan Maps gelinkte beoordelingssites – zoals Zagat bij restaurants – kun je zelfs beoordelingen zien. De app toont ook de cijferbeoordeling (van 1 tot 5) van andere Google-gebruikers.

Het laatste wat Google over de Maps-app vertelde, is dat de navigatiefunctie flink verbeterd gaat worden. Zo zou het na de update mogelijk zijn om automatisch alternatieve routes te krijgen als er ergens ongelukken zijn gebeurd die je pad belemmeren. In onderstaande video zijn alle verbeteringen samengevat, ook die voor de tablet- en webversie van Google Maps.

Google toont Game Center-concurrent

De zoekmachinegigant kondigde op de keynote van Google I/O eveneens de komst van Google Play Games aan. De service wordt een sociaal netwerk voor bepaalde games op Android, maar komt ook naar iPhone en het web. Google Play Games ondersteunt saves in de cloud, zodat je op ieder apparaat met ondersteuning voor Google-accounts verder kunt gaan met je potjes.

Google Play Games

Google Play Games houdt daarnaast bij wat jij en je vrienden voor prestaties en scores halen in bepaalde games, net als het Game Center van Apple. Het is bovendien mogelijk om andere gebruikers van de Game Center-concurrent uit te nodigen voor een potje als zij ook online zijn.

Google Play Games wordt vanaf deze week beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Verwacht dus niet veel later de eerste games die de nieuwe dienst zullen ondersteunen.

Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's