Google Now: beste functie Android komt naar iPhone
Wouter Nijsen

Google Now, de meest interessante en volgens velen beste functie van Android, komt naar de iPhone en iPad. Dat blijkt uit een gelekte YouTube-video. Google Now is een met Siri vergelijkbare slimme zoekassistent die op basis van jouw persona kaarten met relevante informatie weergeeft, zoals vertrektijden, het weer of leuke cafés in de buurt.

Google Now wordt door de iOS-release multiplatform en kan een grotere doelgroep aan gaan spreken. De dienst komt beschikbaar via een update van de officiële Google Search-app en werkt op basis van je Google-informatie als Gmail, maar ook de GPS speelt een belangrijke rol. Zo bekijkt Google Now je huidige locatie en laat op basis van je agenda zien welke films er op dit moment in de dichtstbijzijnde bioscopen draaien of dat er om de hoek een leuke sushi-bar zit.

googlenow2Andere diensten die Google Now gebruikt zijn Google Maps, Google Contacts, Google Calendar en je zoekopdrachten. De app werkt met zogeheten cards – die in de vorm van een kaart op je scherm worden weergegeven, net zoals bij de huidige Google Maps-app voor iOS het geval is – welke weggesleept of geactiveerd kunnen worden.

De slimme zoekassistent is sinds Android 4.1 Jelly Bean beschikbaar voor Android-toestellen, maar draait op dergelijke smartphones en tablets wel constant op de achtergrond – met een sneller leeglopende batterij tot gevolg. Het is nog onduidelijk of dit ook bij de iPhone en iPad het geval is. Wanneer Google Now voor iOS beschikbaar komt, is nog niet bekend. De betreffende YouTube-video werd binnen enkele minuten weer verwijderd.

Onderstaande video laat de betreffende YouTube-video zien.

Via: 9To5Mac

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.