‘Google Music’ als concurrent voor iTunes

Redactie
8 juni 2010, 18:33
1 min leestijd
‘Google Music’ als concurrent voor iTunes

Google zou in het jaar 2010 nog een nieuwe dienst uitbrengen dat de naam ‘Google Music’ draagt. Tijdens de publiekmaking van Google’s nieuwe OS genaamd Android 2.2 liet de reus reeds een blik werpen op een nieuwe muziekdienst, echter gaf deze er nog niet veel aandacht aan.

Nog niet zolang geleden was op de website van Google een logo te vinden die zou duiden op een muziekwinkel van Google. Dit logo bevatte het reeds gekend logo van Google samen met een toevoeging van het woord ‘Music’. Inmiddels lijkt dit logo reeds offline gehaald te zijn. ‘Google Music’ verwijst hoogstwaarschijnlijk naar een dienst waar het, net zoals bij iTunes, mogelijk is om online muziek via de PC of Android te downloaden. De dienst zou volgens enkele speculanten rond de periode van Kerstmis beschikbaar worden gesteld. Rond deze periode zouden er veel meer smartphones over het Android OS bezitten.

Ofdat de dienst ‘Google Music’ een sterke concurrent voor iTunes zal worden  is af te wachten. Maar na Apple’s lancering van ‘Bing’ in de nieuwe iPhone iOS 4.0 als alternatief voor Google’s zoekmachine, lijkt de spanning tussen de twee giganten zeker aangewakkerd.

Categorieën: Apple, Geruchten
Spotlights: Android, Apple, Google, iTunes

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's