De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Offline-modus Google Maps verbruikt straks minder data

Thomas Haenen
25 juli 2016, 17:31
2 min leestijd
Offline-modus Google Maps verbruikt straks minder data

Google gaat de offline-modus van zijn kaartendienst aanpakken. Met een wifi-modus kunnen gebruikers voorkomen dat Google Maps stiekem toch nog mobiele data probeert te gebruiken op vakantie.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps wifi-modus

De offline-modus van Google Maps biedt gebruikers de mogelijkheid om kaarten in te zien als ze niet verbonden zijn met het internet. Daarvoor moet je vooraf selecteren welke regio je offline beschikbaar wil maken, waarna alle routes en details van die omgeving ook beschikbaar zijn als je even geen mobiel internet hebt. Erg handig om bijvoorbeeld in het buitenland de weg te kunnen vinden.

google maps openbaar vervoer

Helaas is de feature nog niet zo vriendelijk voor je databundel als je misschien zou willen. Google probeert de gedownloade kaarten namelijk automatisch bij te werken zodra je verbinding maakt met het internet, zodat eventuele wegwerkzaamheden correct getoond worden. Dat doet de app echter niet alleen als je verbonden bent met wifi, maar ook bij een verbinding met je mobiele netwerk. Zo kan Google Maps plotseling nog aardig wat data verbruiken in het buitenland zonder dat je er erg in hebt.

Lees ook: de 5 beste offline navigatie apps voor iOS

Google gaat de app daarom op korte termijn voorzien van een wifi-modus. Via de instellingen kunnen gebruikers er straks voor kiezen om deze modus te activeren, waarna offline kaarten alléén bijgewerkt worden als je met een wifi-netwerk verbonden bent. Daarmee voorkom je onvoorziene kosten in het buitenland.

Android eerst

De wifi-modus is vooralsnog alleen beschikbaar in Google Maps voor Android. Google rolt de Google Maps wifi-modus vanaf deze week geleidelijk wereldwijd uit voor de Android-versie. Aangezien Google Maps voor iOS verder een nagenoeg identieke set features biedt, lijkt het aannemelijk dat ook op de iPhone deze wifi-modus binnenkort beschikbaar is. Een precieze releasedatum is echter nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu