Google Maps voor iOS toont reclames

Roel van Hout
9 augustus 2013, 8:46
1 min leestijd
Google Maps voor iOS toont reclames

Google Maps voor iOS heeft een toevoeging gekregen, en het is er waarschijnlijk niet een waar heel veel mensen erg blij mee zullen zijn: de meest populaire kaarten app op de iPhone toont reclames.

Lees verder na de advertentie.

Het kan voor veel mensen een reden zijn om een gratis app te kopen: irritante reclames die de gebruikerservaring danig verstoren omdat ze constant en nadrukkelijk in beeld verschijnen. Nu Google Maps voor iOS reclames gaat tonen is de kans groot dat sommige mensen stoppen de app te gebruiken – Google Maps is immers gratis, een betaalde upgrade is niet mogelijk.

google maps voor ios

Wanneer je een zoekopdracht naar een locatie uitvoert, zal Maps een ‘relevante’ reclame onderin het beeld op een sinds de laatste update leeg vlak tonen. De update niet downloaden is helaas niet mogelijk, omdat Google de functionaliteit alleen nog maar hoeft in te schakelen.

Kan Apple Maps Google Maps voor iOS voorbijstreven?

Hoe vervelend het voor Google Maps-gebruikers ook is, het betekent waarschijnlijk wel hernieuwde aandacht van veel gebruikers voor Apple Maps. Die kaartenapp lijkt reclamevrij te blijven. Bovendien is Apple de  afgelopen maanden druk bezig geweest om de Apple Maps te verbeteren: toen die in 2012 uitkwam was er veel kritiek van iPhone-bezitters, zoveel dat Apple zich genoodzaakt zag excuses aan te bieden.

Categorie: iOS
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's