‘Google Maps gaat laten zien hoe moeilijk je ergens kunt parkeren’

Lars Paijmans
4 augustus 2016, 12:05
2 min leestijd
‘Google Maps gaat laten zien hoe moeilijk je ergens kunt parkeren’

Google Maps gaat herkennen waar jij je iPhone-scherm per ongeluk aanraakt, zodat deze vegen en tikken genegeerd worden. Ook gaat de kaartendienst met de parkeerfunctie laten zien hoe lastig het is om ergens je auto weg te zetten.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps toont altijd het noorden, negeert foutjes

Deze aankomende functies van Google Maps werden ontdekt in de bèta van de Android-app, zo ontdekte Android Authority. Hier worden regelmatig nieuwe features in ontdekt, die over een tijdje uitgerold worden naar zowel de Android- als iOS-versie van de app. Allereerst krijgt Google Maps een handige schakelaar waarmee je de kaart altijd naar het noorden kunt laten wijzen. Handig als je over straat loopt en ondanks de route op je scherm in de war raakt door de kaart die continu draait als jij een bocht maakt.

Google Maps parkeerfunctie

De Accidental Swipe Protection is daarnaast een functie waar iedereen zijn voordeel mee kan doen. Zoals de naam al doet vermoeden herkent Google Maps als je het scherm per ongeluk aanraakt, zodat deze input genegeerd kan worden. Heel handig, want de keren dat we per ongeluk een menu geopend hebben terwijl we met onze iPhone over straat liepen met Maps is niet op een hand te tellen.

Google Maps parkeerfunctie

Tot slot verklapt de bèta de komst van een nieuwe Google Maps-parkeerfunctie, die laat zien hoe lastig het gaat worden om op een specifieke parkeerplaats een plekje te vinden. Een parkeerplaats krijgt hierdoor een beoordeling van Easy, Medium of Hard. Omdat deze functie nog niet beschikbaar is voor bètatesters, is het de vraag hoe Google deze informatie verzamelt.

Het ligt dan ook voor de hand dat deze functie langer op zich zal laten wachten dan de andere twee. Zoals gezegd gaat het hier nog om een bèta, zodra de officiële update voor iedereen beschikbaar komt houden we je op de hoogte.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu