Offline modus Google Maps ‘spoedig’ naar iOS

Gijs Ettes
10 november 2015, 16:26
1 min leestijd
Offline modus Google Maps ‘spoedig’ naar iOS

Google is gestart met de uitrol van offline navigatie voor Google Maps, zodat gebruikers ook zonder dataverbinding routes kunnen plannen met de kaarten-app. De modus is beschikbaar voor Android en komt ‘spoedig’ naar iOS.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps offline

Tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O in mei maakte Google al bekend dat Google Maps offline beschikbaar zou worden. Voorheen konden delen van kaarten al lokaal opgeslagen worden, maar was het niet mogelijk om te zoeken of informatie over plaatsen op te vragen. Daar moet spoedig verandering in komen, al is onduidelijk wanneer de offline modus beschikbaar wordt in de iOS-versie van Google Maps.

Google Maps offline

Android-gebruikers kunnen binnen afzienbare tijd aan de slag met de offline modus van Maps, die naadloos samenwerkt met de online modus. Daardoor moet je het als gebruiker niet merken als je navigeert en plotseling de dataverbinding wegvalt. Je kunt ook nog steeds delen van kaarten lokaal opslaan (zie hierboven), waarbij afgezien van foto’s en gebruikersreviews alle data wordt meegenomen. Offline kun je de gemiddelde reistijd raadplegen en zodra je online gaat, worden ook eventuele vertragingen op je traject getoond.

De komende tijd zal Google ov-informatie en wandelnavigatie offline beschikbaar maken. Gebruik je Maps voornamelijk offline, dan zul je volgens Google ook profijt hebben van de offline modus. Omdat veel data voortaan offline beschikbaar is ‘hoef je nooit meer (lang) te wachten’, aldus projectmanager Amanda Bishop van Google.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu