‘Google Maps komt eind 2012 met eigen app’
Redactie

Sinds iOs 6 is de vertrouwde Google Maps-app niet meer beschikbaar op je iPhone, deze is vervangen kaarten-app van Apple zelf.

Nu zijn er nogal wat klachten bij de nieuwe kaarten-app, zoals steden en locaties die niet te vinden zijn en ook ontbreekt streetview, een populaire feature bij Google Maps.

Eric Schmidt, bestuursvoorzitter van Google, liet dinsdag weten dat er nog geen app in ontwikkeling is, maar dat deze er wel gaat komen.

Een nieuwe controverse?

The New York Times verwacht dat Google aan het einde van dit kalenderjaar klaar is met het ontwikkelen van een eigen kaarten-app.

De reden dat Google er langer mee bezig zou zijn is omdat ze een app met 3D-kaarten willen afleveren om zo te concurreren met de kaarten-app van Apple. Ook had Google niet verwacht dat Apple zo snel klaar zou zijn met hun eigen kaarten-app waardoor ze geen eigen versie achter de hand hadden.

Apple’s mede-oprichter Steve Wozniak heeft ook gereageerd op de nieuwe kaarten-app en zijn eerste ervaringen waren teleurstellend, met name de navigatie-functie. Apple zelf heeft aangegeven dat het de kaarten-app gaat verbeteren en alles vanaf nu alleen maar kan worden verbeterd.

Vooralsnog lijkt dit een nieuwe controverse te worden tussen Apple en Google, helemaal omdat Google nog een contract van een jaar had lopen om kaarten te leveren op de iPhone.

Via: The New York Times, ZDNET

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.