De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Google Maps Immersive View: rondlopen wordt straks mooier (en leuker)

Piet-Jan Lentjes
12 mei 2022, 15:10
2 min leestijd
Google Maps Immersive View: rondlopen wordt straks mooier (en leuker)

Google heeft weer wat nieuws voor Google Maps in petto. Met Immersive View wordt het rondlopen in Google Maps nog vele malen mooier (en leuker). iPhoned laat zien wat het is.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps Immersive View

Je weet waarschijnlijk al dat je in Google Maps met behulp van Streetview door de omgeving kunt ‘lopen’. Eigenlijk struin je hiermee door verschillende foto’s die aan elkaar geplakt zijn.

Google Earth (een andere app van Google waarmee je vrijwel elke plek op aarde kunt bezoeken) doet daar nog een schepje bovenop. Je krijgt dan ook driedimensionale gebouwen van de omgeving te zien. Hierdoor lijkt het allemaal nog een stukje realistischer.

Google Maps Immersive View

Tijdens het jaarlijkse I/O-evenement van Google werd er een nieuwe versie van Google Maps getoond. De gloednieuwe functie Immersive View combineert de gegevens van Google Maps, Google Earth en Street View.

Dit heeft een prachtige wereld als resultaat waarin je kunt rondkijken en -lopen. Deze wereld in de nieuwe Immersive View klopt ook nog eens met de werkelijkheid. Dit maakt het navigeren met Google Maps op je iPhone straks nog makkelijker en mooier. Je ziet immers precies hoe een bepaalde locatie er in werkelijkheid uitziet.

Google Keynote (Google I/O ‘22)

Immersive View straks op vrijwel elke smartphone beschikbaar

Google heeft aangeven dat de nieuwe Immersive View op ‘vrijwel elke smartphone of apparaat’ gaat werken. De functie komt later dit jaar beschikbaar en zal als eerste te zien zijn in de steden Los Angeles, Londen, New York, San Francisco en Tokyo. Andere steden zullen daarna volgen. Wanneer de eerste Nederlandse steden aan de beurt zijn is nog niet bekend.

Apple Kaarten 3D

Apple Kaarten ook te zien in 3D

Ook Apple Kaarten heeft al een een 3D-view waarmee je in de omgeving kunt rondlopen. Het is wel jammer dat er maar een beperkt aantal steden in 3D te zien zijn. Zo heeft bijvoorbeeld Amsterdam en Utrecht wel deze view, maar steden als Nijmegen en Tilburg weer niet. Daarnaast kun je ook bij sommige grote steden in het buitenland de omgeving met de 3D-view bekijken.

Vind je de Immersive View van Google Maps ook tof en wil je zo snel mogelijk weten wanneer de functie beschikbaar komt? Of ben je op zoek naar andere tips voor Google Maps? Houd dan deze website in de gaten, meld je aan voor onze nieuwsbrief en download de iPhoned-app! Volg ons ook op Facebook en Instagram.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu