De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Google Maps test flitser-waarschuwingen in Nederlandse iPhone-app

Florence Peeters
21 mei 2019, 9:10
2 min leestijd
Exclusief
Google Maps test flitser-waarschuwingen in Nederlandse iPhone-app

Google Maps heeft plotseling een nieuwe functie: de navigatie-app waarschuwt voor flitsers op je route met stemwaarschuwingen en icoontjes. Een woordvoerder van Google bevestigt dat het voorlopig om een test gaat, die nu ook in Nederland wordt gehouden onder iOS-gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps flitser-waarschuwingen

De nieuwe functie, waarbij er op je route een icoontje verschijnt van een flitser en je een bijbehorende stemwaarschuwing krijgt, wordt bij een select groepje gebruikers plots getoond. Ook op de redactie van iPhoned is de functie opeens beschikbaar. Begin dit jaar testte Google Maps al het tonen van waarschuwingen voor flitsers onder gebruikers van de Android-app.

Google Maps flitser-waarschuwingen

Een woordvoerder van Google Nederland geeft aan dat het vooralsnog om een test gaat, en de functie nog niet definitief wordt uitgerold naar alle gebruikers van de iOS-app. Wanneer dat wel het geval is, blijft afwachten. Voor nu lijkt Google willekeurig gebruikers te selecteren voor de test.

De flitsmeldingen zijn zowel te zien tijdens het bekijken van de kaart, als tijdens het navigeren. Nader je tijdens het rijden zo’n flitspaal, dan krijg je ook een stemwaarschuwing. Het icoontje is te herkennen aan zijn oranje kleur met een bewakingscamera erin. In Googles andere navigatie-app, Waze, is het al langere tijd mogelijk om gewaarschuwd te worden voor snelheidscamera’s. Google lijkt steeds meer functies van Waze ook in Google Maps te willen integreren, waaronder dus flitsmeldingen.

Menukaarten checken

Google Maps is niet alleen druk met deze functie testen. De navigatie-app experimenteert ook met een functie waardoor je menukaarten kan bekijken van restaurants in de buurt. Deze menukaarten worden automatisch gegenereerd aan de hand van foto’s van gebruikers.

Het is al wel langer mogelijk om de parkeerlocatie van je auto te onthouden. Ben je straks dus zonder snelheidsovertredingen aangekomen op bestemming, dan onthoudt de app ook waar je je bolide achterlaat.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

Lees meer over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu