Onderzoeker brengt verschillen Google Maps en Apple Maps in kaart

Redactie
6 juni 2016, 16:58
2 min leestijd
Onderzoeker brengt verschillen Google Maps en Apple Maps in kaart

Dat Google Maps en Apple Maps van elkaar verschillen, is niet zo opvallend. Een nieuw onderzoek gaat echter dieper in op beide apps en heeft deze Google Maps en Apple Maps verschillen letterlijk in kaart gebracht.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps en Apple Maps verschillen

Beide applicaties zijn de standaard mapdienst op hun eigen besturingssysteem. Ze zijn dan ook allebei voorzien van uitgebreide informatie over routes, speciale (toeristische) plaatsen en kunnen gebruikt worden als navigatie-app. Onderzoeker Justin O’Beirne is dieper in de materie gedoken en heeft een uitgebreide analyse gemaakt van de verschillen tussen de twee lapdiensten.

google maps en apple maps verschillen

Voor het onderzoek heeft O’Beirne 54 mapplaatsen van de steden New York, San Francisco en Londen vergeleken. Uit het onderzoek blijkt dat Apple Maps gemiddeld meer naastgelegen steden uitlicht bij iedere zoom dan Google Maps. Daarentegen toont Google Maps weer meer straat- en snelwegnamen bij iedere zoom. Het aantal wegen dat zowel Google Maps als Apple Maps laat zien, is vrijwel gelijk. Alleen bij een close-up valt duidelijk op dat Apple Maps bijna altijd meer wegen toont dan zijn concurrent.

Apple Maps focust zich op bekende plaatsen en gebouwen

Ga je kijken naar het aantal bezienswaardigheden dat beide mapdiensten in kaart brengen, dan zie je dat ze elkaar nauwelijks ontlopen. Wel opvallend is dat de bezienswaardigheden die de apps laten zien, slechts voor 15 procent overeenkomen. Zo legt Google de focus op bezienswaardigheden die te maken hebben met verkeer. Apple Maps toont vooral bekende plaatsen en gebouwen. Laatstgenoemde varieert ook meer met de soorten bezienswaardigheden die te zien zijn per zoom.

De vergelijking van O’Beirne is erg indrukwekkend te noemen. Zijn uitgebreide analyse toont ons een kijkje in wat de verschillen precies zijn. De onderzoeker laat nog even op zich wachten met deel 2, waarin hij meer ingaat op het aantal labels en detail waar beide apps over beschikken. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar de uitkomst van het volgende onderzoek.

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen