Google Maps app voegt functies Waze toe

Roel van Hout
21 augustus 2013, 11:00
1 min leestijd
Google Maps app voegt functies Waze toe

De Google Maps app bevat nu functies van de populaire kaarten-app Waze: het is in sommige landen nu mogelijk om real-time verkeer te zien.

Lees verder na de advertentie.

Dat Google functionaliteit uit Waze aan de eigen apps toevoegt is geen hele grote verrassing, aangezien het Waze in juni 2013 overnam. Vóór die tijd maakte de kaartenapp wereldwijd faam met de door de gebruikers verstrekte verkeersinformatie.

google maps app

Dat is dan ook niet geheel toevallig het eerste wat Google beschikbaar heeft gemaakt in de Google Maps app: vanaf nu kunnen iPhone-gebruikers in sommige landen onder de tab ‘verkeer’ zien waar op dat moment wegen zijn gesloten door ongelukken, afgesloten wegen, en andere incidenten.

Waze krijgt ook functies van Google Maps app

Andersom is het in Waze mogelijk om met Google te zoeken, en hebben de kaartenmakers van Waze toegang tot Google Street View en satellietbeelden uit de Google-archieven.

Op dit moment is de update alleen beschikbaar in Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Equador, Frankrijk, Duitsland, Mexico, Panama, Peru, Zwitserland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Het is nog niet duidelijk wanneer we in Nederland aan de slag kunnen met deze functie, maar aangezien het lijstje landen van over de hele wereld bevat lijkt het onwaarschijnlijk dat het nog heel lang zal duren.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen