Google lanceert officiële ‘Translate’-applicatie

Redactie
9 februari 2011, 17:27
1 min leestijd
Google lanceert officiële ‘Translate’-applicatie

Google heeft deze week een iOS-applicatie voor Google Translate in de App Store gezet. Met deze applicatie kan je eenvoudig teksten vertalen naar tientallen andere talen. Google heeft al enkele jaren een web-applicatie voor de vertaaldienst, maar de zogenaamde nieuwe ‘native-applicatie’ biedt veel voordelen in vergelijking met de web-applicatie.

Lees verder na de advertentie.

Teksten inspreken

Met de applicatie ‘Google Translate’ kan je met spraak teksten invoeren om te vertalen. Dit kan erg handig zijn als je een citaat wilt vertalen uit een boek, want dan hoef je dit citaat alleen maar voor te lezen. De ervaring leert dat de spraakherkenning van Google al erg goed werkt, en dus hoef je vaak niet eens de gegenereerde tekst met de hand aan te passen.

De speech-to-text-functie kan ook in het buitenland goed van pas komen. Als je een bewoner van Spanje bijvoorbeeld om de weg wilt vragen, hoef je alleen maar de applicatie zijn antwoord op te laten nemen. De applicatie zal zijn woorden vervolgens omzetten naar Nederlandse tekst. Deze tekst staat dan in de applicatie, en dus is de kans ook nog eens kleiner dat je de aanwijzingen vergeet.

Google Translate

Google LLC

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen