Google koopt AdMob
Redactie

Google heeft het bedrijf AdMob gekocht. Het bedrijf AdMob zouden jullie kunnen kennen uit iPhone applicaties. Het bedrijf heeft namelijk het grootste mobiele adverteerplatform. Veel iPhone-ontwikkelaars maken gebruik van AdMob om hun applicatie gratis beschikbaar te stellen in de App Store.

Google heeft in het verleden geprobeerd om een mobiel adverteerplatform te maken, maar dit platform is nooit echt aangeslagen. Met deze stap hoopt Google meer inkomsten te genereren op de mobiele apparaten, want dit is de toekomst.

Google kan de technieken van AdMob op veel manieren toepassen. Op dit moment zijn er al veel ontwikkelaars die het systeem zelf in hun applicatie hebben gezet, maar er zijn meer manieren om inkomsten te genereren. Google kan bijvoorbeeld advertenties aan Google Maps toevoegen, waardoor deze dienst, die op vele telefoons te vinden is, ook geld oplevert.

Google heeft 750 miljoen voor AdMob betaald, maar als Google het goed aanpakt, hebben ze dit geld binnen een aantal jaar weer terugverdiend.

Bron: DailyFinance

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.