Google helpt nu ook iPhone-gebruikers hun toestel vinden

Rutger Otto
2 juni 2016, 13:33
1 min leestijd
Google helpt nu ook iPhone-gebruikers hun toestel vinden

Google heeft zijn account-pagina geüpdatet, zodat ook iPhone- en iPad-gebruikers hun zoekgeraakte of gestolen iOS-apparaat kunnen terugvinden.

Lees verder na de advertentie.

Via Google iPhone vinden

Ook iOS-gebruikers kunnen nu gebruikmaken van Googles functie ‘Uw telefoon zoeken’. Voorheen was dit alleen beschikbaar voor Android-toestellen, maar nu werkt het ook met iOS. Op de pagina ‘Mijn Account‘ van Google staat de optie aangegeven.

Klik je erop, dan krijg je een lijst van aangesloten apparaten te zien. Kies een iPhone, vul je wachtwoord in en vervolgens komen er meerdere opties in beeld, waaronder het zoeken en vergrendelen van de iPhone. Android-gebruikers kunnen via die functie hun telefoon laten rinkelen, maar dat is bij iOS niet mogelijk.

google iphone zoeken

Zoek mijn iPhone

De functie van Google is dan ook geen vervanging voor Apples eigen ‘Zoek mijn iPhone’. Sterker nog, Google verwijst vanaf de pagina naar de iCloud-website, waar iOS-bezitters verdere actie kunnen ondernemen. Toch is de pagina van Google wel nuttig, want het biedt bijvoorbeeld de functies om de iPhone op afstand uit te schrijven van Google-accounts.

Daarnaast vind je op het scherm allerlei tips van wat je kunt doen als je telefoon kwijt is. Zo kun je iemand vragen om naar je iPhone te bellen of kun je Google Maps gebruiken om het dichtstbijzijnde bureau voor gevonden voorwerpen te vinden.

Google-account

Google zegt op zijn blog dat het binnenkort mogelijk wordt om te googelen naar ‘I lost my phone’ om direct bij de functie te komen. Dat werkt op dit moment nog niet. Op de accountpagina van Google kun je verschillende dingen doen, waaronder een beveiligingscheck en een privacycheck. Daarnaast is het mogelijk om je accountvoorkeuren aan te passen en persoonlijke informatie te wijzigen.

Lees meer over Google

Bron: Google
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen