Google waarschuwt voor twee iOS-beveiligingslekken: update zo snel mogelijk
Lars Paymans

Een top-onderzoeker van Googles beveiligingsteam zegt dat iOS 12.1.4 twee grote iOS-beveiligingslekken dicht, die daarvoor wel misbruikt zijn door hackers.

Google waarschuwt voor twee iOS-beveiligingslekken

Ben Hawkes is de teamleider van Googles Project Zero, een team van beveiligers die onderzoek doet naar kwetsbaarheden van software. Zij ontdekten twee gaten in de beveiliging van iOS die gebruikt zouden zijn door hackers.

De eerste kwetsbaarheid geeft een aanvaller toegang tot bestanden door misbruik te maken van een geheugenprobleem in iOS. De tweede fout heeft ook te maken met het geheugen, waardoor iemand met de juiste code vergaande toegang kan krijgen tot data.

iOS-beveiligingslekken

ZDNet schrijft dat beide kwetsbaarheden zijn opgelost door de iOS 12.1.4-update die vorige week verscheen. In de updatetekst worden twee Google-medewerkers door Apple genoemd als degenen die de bugs aan het licht hebben gebracht.

Hoewel Google en Apple elkaars concurrenten zijn, spelen de bedrijven wel informatie door die de beveiliging van de software kunnen verbeteren. Hawkes is er van overtuigd dat bovenstaande fouten zijn gebruikt om in te breken op een iPhone, maar geeft verder geen informatie.

Installeer zo snel mogelijk iOS 12.1.4

Vorige week bracht Apple iOS 12.1.4 uit, een tussentijdse update die op de eerste plaats de FaceTime-bug oplost. Hoewel de update dus geen grote nieuwe functies introduceert, is het bericht van vandaag wederom een belangrijke herinnering om deze updates zo snel mogelijk te installeren.

Dit kun je handmatig doen, maar als je van jezelf weet dat je dit snel vergeet, dan kun je ook automatische updates aanzetten. Hoe dat werkt, laten we zien in onderstaande tip.

Lees ook: iOS 12-tip: zet automatische updates aan op je iPhone of iPad

Meer over iOS 12

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.