Google I/O 2019: de 5 belangrijkste aankondigingen voor iPhone-gebruikers

Florence Peeters
7 mei 2019, 21:12
3 min leestijd
Google I/O 2019: de 5 belangrijkste aankondigingen voor iPhone-gebruikers

Google I/O 2019 is zoals altijd vooral interessant voor Android-gebruikers, maar ook voor Apple-gebruikers zitten er een aantal interessante aankondigingen tussen. Dit zijn de belangrijkste onthullingen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Google I/O 2019: dit moet je als iPhone-gebruiker weten

Met Google I/O 2019 doet het bedrijf wat Apple met WWDC doet: tijdens een jaarlijkse conferentie laten zien welke plannen het heeft qua software. We komen meer te weten over nieuwe functies van de Google Assistent, Google Maps en Googles zoekmachine. Veel van deze apps en diensten worden ook veelvuldig gebruikt op iOS-apparaten. Deze verbeteringen mag je wat ons betreft daarom niet missen.

1. Zoekresultaten met meer context, podcasts en AR

Veruit meeste Apple-gebruikers hebben Google als standaard zoekmachine op hun iPhone en in Safari ingesteld. De zoekmachine van het bedrijf wordt flink uitgebreid met zoekresultaten die meer context bieden. Zoek je op een actueel onderwerp, dan krijg je beter te zien wat er door verschillende media over geschreven is.

Google I/O 2019

Ook krijg je voortaan suggesties van podcasts voorgeschoteld die relevant zijn voor het onderwerp waar je naar zoekt. Hierbij kijkt de zoekmachine niet alleen naar de titel van de podcast, maar ook naar de inhoud. Deze functies zorgen ervoor dat je gemakkelijk meer diepgang en context bij een zoekresultaat krijgt.

Een andere functie die dat mogelijk maakt is 3D- en AR-resultaten. Bij verschillende zoekresultaten is het mogelijk om in 3D te zien hoe een bepaalde schoen eruitziet, of met augmented reality een witte haai op levensgrote schaal te zien.

2. Google Lens verbeterd

De Google Lens liet je al langer dingen opzoeken door je camera ergens op te richten. De app wordt nu flink verbeterd en helpt je beter op weg. Zo herkent Lens straks menukaarten. De app vertelt je vervolgens wat volgens Google Maps-gebruikers de populairste gerechten bij dat restaurant zijn.

Google I/O 2019

Na het eten kan de app je vertellen hoeveel fooi je moet geven, of hoeveel iedereen moet betalen door het bonnetje te scannen. Google gaat ook samenwerken met tijdschriften, om met Lens extra materiaal te zien door een pagina te scannen, zoals een kookvideo bij een recept.

3. Google Assistent wordt slimmer en persoonlijker

De Google Assistent heeft een aantal kleine verbeteringen gekregen. Allereerst is er de nieuwe functie genaamd ‘Duplex on the web’. Als je Google Chrome als browser op je iPhone gebruikt, helpt de stemhulp je met formulieren invullen. Eenzelfde soort functie zit al langer ingebouwd in iOS en werkt in Safari. De Assistent kijkt bijvoorbeeld naar afspraken in de agenda van je Google-account en boekt zo snel een huurauto voor de data van jouw vakantie voor je.

Ten tweede reageert de spraakhulp straks sneller op stemcommando’s, waardoor het gesprek met de Google Assistent wat natuurlijk verloopt. Verder krijg je voortaan meer persoonlijke aanbevelingen als je bijvoorbeeld zoekt naar een toffe podcast, leuk evenement of lekker recept.

Google I/O 2019

Hiervoor gebruikt Google eerdere zoekresultaten die jouw interesses moeten aangeven. Tot slot integreert Google beter tijdens het autorijden, en is de spraakassistent straks niet alleen via Google Maps, maar ook in Waze aan te spreken.

4. Google Maps krijgt incognitomodus

Wil je niet dat het zoeken naar bepaalde locaties in Google Maps gezien opgeslagen wordt door Google? Straks is het ook mogelijk om in Google Maps een incognitomodus te gebruiken. Hierdoor zoek je anoniem naar plaatsen, en is dit via de zoekbalk gemakkelijk in- en uit te schakelen. Sinds kort is al de YouTube-incognitomodus te gebruiken.

5. Google Nest Hub naar Nederland

De Google Nest Hub, eerder bekend als de Google Home Hub, komt dit jaar naar Nederland. Het Google Home-apparaat was al langer in onder meer het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar en is een Google Home-speaker met een scherm. Hierdoor fungeert het ook als slim fotolijstje of handige keukenhulp.

De Nest Hub heeft een adviesprijs van 129 euro en ligt vanaf 28 mei in de Nederlandse winkels. De voorverkoop begint op 8 mei. Lees in onze Google Home review wat je met zo’n slimme Google-speaker kan als iPhone-gebruiker.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu