De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Google I/O 2018: de 6 belangrijkste aankondigingen voor iPhone-gebruikers

Lars Paijmans
8 mei 2018, 21:25
4 min leestijd
Google I/O 2018: de 6 belangrijkste aankondigingen voor iPhone-gebruikers

Google I/O 2018 richt zich uiteraard vooral op Android-apparaten, maar het bedrijf heeft ook dit jaar weer een aantal mooie aankondigingen voor Apple-gebruikers. We zetten ze allemaal voor je op een rij in dit artikel.

Lees verder na de advertentie.

Google I/O 2018 voor Apple-gebruikers

Google I/O is wat WWDC voor Apple is: een grote jaarlijkse conferentie waarin het bedrijf laat zien welke plannen het heeft voor zijn belangrijkste softwareplatformen. Van Google News tot Google Foto’s en Gmail. Omdat deze apps ook allemaal op iOS werken, zijn deze aankondigingen ook voor alle iPhone- en iPad-gebruikers de moeite waard. Deze mag je wat ons betreft niet missen.

Google I/O 2018

1. Google Home – Dit jaar nog naar Nederland

De Google Home, Apples grootste HomePod-concurrent, komt dit jaar nog naar Nederland. De slimme speaker moet voor 2019 nog in de Nederlandse schappen liggen. Niet zo gek, want de Google Assistant spreekt vanaf deze zomer ook onze taal. Daarmee komt Google in een klap een stuk dichter in de buurt van Siri, die zijn grote talenknobbel nog als een van de weinige voorsprongen op Googles variant had. Zowel de Assistant als de Google Home zullen ook met een iPhone te gebruiken zijn.

Lees ook: Google Home: Dit heb je als iPhone-gebruiker aan Googles slimme speaker

2. Gmail – Schrijft de mails voortaan zelf

Gmail focust zich dit jaar op de mensen die eigenlijk een hekel hebben aan het schrijven van emails. Na het nieuwe design van deze maand, krijgt Gmail met ‘Smart Compose’ een functie die mails bijna zelfstandig schrijft. Door te kijken naar de woorden die jij intypt en de mail waarop je reageert, stelt Gmail volledige zinnen voor.

Die kun jij aanklikken om ze vervolgens direct in je mail te plaatsen. Handig als je even geen tijd of zin hebt om op iemand te reageren, maar eigenlijk niet kunt wachten met een antwoord versturen. Of en wanneer deze functie de Nederlandse taal ook ondersteunt, is helaas onduidelijk.

Lees ook: Gmails nieuwe design is nu beschikbaar: 6 verbeteringen op een rij

Google I/O 2018

3. Google Foto’s – Geeft zwartwit weer kleur

Googles Foto’s-app wordt met het jaar indrukwekkender. Met een toekomstige update kan de app zwartwit-foto’s weer kleur geven, ook als deze foto’s nooit in kleur gemaakt zijn. Dezelfde techniek komt van pas om nieuwe foto’s te bewerken, waarbij je bijvoorbeeld de achtergrond zwartwit maakt zodat de persoon op de voorgrond beter opvalt. Al deze nieuwe functies gaat de app zelf aan je voorstellen op de momenten dat deze van pas komen. Wel zo handig, want het aantal functies in Google Foto’s begint ondertussen behoorlijk uitgebreid te worden.

4. Google News – Een nieuwe nieuws-app vol met kunstmatige intelligentie

Google gaat investeren in kwaliteitsjournalistiek met een gloednieuwe Google News-app die ook naar de iPhone komt. De app laat je gemakkelijk nieuwssites volgen, geeft je in een oogopslag het laatste nieuws en bepaalt dankzij kunstmatige intelligentie welk nieuws je te zien krijgt. De nieuwe app verschijnt volgende week al in 127 landen beschikbaar. Al is het nog even afwachten of Nederland hier ook onderdeel van uitmaakt.

5. Google Assistant – Belt voor jou de kapper

Ook de Google Assistant heeft inmiddels een eigen iOS-app. Gelukkig maar, want de concurrent van Siri laat zien hoe ver Google voorloopt als het op digitale assistenten aankomt. Dit jaar nog maakt Google het voeren van gesprekken gemakkelijker, door niet steeds ‘Ok Google’ te roepen bij het stellen van een vervolgvraag.

De meest indrukwekkende demonstratie was ongetwijfeld het moment waarop de Assistant zelfstandig een kapper belde om voor jou een afspraak in te plannen, zonder dat de persoon aan de andere kant van de lijn in de gaten had dat ze met een robot aan het praten was. Dit jaar nog spreekt de Assistent ook de Nederlandse taal.

Google I/O 2018

6. Google Maps – Navigeren met augmented reality, betere suggesties

De populairste navigatiedienst van Android en iOS heeft Google natuurlijk niet vergeten. Google Maps krijgt een nieuw ‘Verkennen’-tabblad dat je helpt om evenementen, restaurants en winkels in je omgeving te vinden die op jouw interesses aansluiten. Daardoor wordt het makkelijker om onderscheid te maken tussen al die restaurants die met vier sterren beoordeeld worden.

Daarnaast kun je vanuit Maps spoedig met meerdere mensen tegelijk afspraken maken om ergens af te spreken. Tot slot komt augmented reality ook naar de kaartendienst, zodat je door je iPhone-camera op de weg te richten een virtuele pijl op de weg ziet verschijnen die je de goede kant op wijst.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen