Google Home vanaf 24 oktober in Nederland, Google+ stopt na datalek

9 oktober 2018, 10:31
2 min leestijd
Google Home vanaf 24 oktober in Nederland, Google+ stopt na datalek

De slimme speaker van Google komt eind deze maand naar Nederland, en is vanaf vandaag te bestellen. Ondertussen sluit Google zijn sociale netwerk na een groot beveiligingslek.

Lees verder na de advertentie.

Google Home in Nederland vanaf 24 oktober

Het is een grote dag vandaag voor fans van Google. Vanavond organiseert het bedrijf een groot evenement waar ze de nieuwe Pixel-smartphones en mogelijk een nieuwe Chromecast onthullen. Het bedrijf kon echter niet wachten om alvast de releasedatum van de Google Home in Nederland te presenteren.

De slimme speaker is vanaf 24 oktober verkrijgbaar en verschijnt in twee formaten, met twee verschillende prijzen. Dat is ook voor iPhone-gebruikers interessant, omdat je de speaker gewoon met Apple-apparaten kunt verbinden.

De standaard Google Home kost 149 euro, de goedkopere en kleinere Google Home Mini 59 euro. Beide speakers zijn alvast te pre-orderen en worden verkocht door onder meer de Albert Heijn, Bol.com, MediaMarkt, Coolblue en de webwinkel van Google zelf. Heb je al een Google Home of Mini gekocht, dan krijgen de speakers een update waardoor ze vanaf de 24ste ook Nederlands spreken.

Lees ook: Google Home: Dit heb je als iPhone-gebruiker aan Googles slimme speaker

Google trekt de stekker uit Google+

De aankondiging van Google kwam vlak na de beslissing om het sociale netwerk Google+ definitief stop te zetten. De reden heeft niet met gebruikersaantallen te maken, maar met een groot beveiligingslek.

Hierdoor was de privé-informatie van 500.000 gebruikers in te zien. Tot overmaat van ramp was Google op de hoogte van het lek, maar hield het bedrijf het geheim om gezichtsverlies te voorkomen. Volgens een bron wilde Google niet dezelfde imagoschade oplopen als met het privacyschandaal van Facebook.

Drie jaar lang was het lek aanwezig en gaf het inzicht in de namen, relatiestatussen, leeftijden, gender, mailadressen en beroepsinfo van een half miljoen gebruikers. Toen The Wall Street Journal het bericht kenbaar maakte trok Google snel de stekker uit Google+. In augustus 2019 sluit het netwerk definitief zijn deuren.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu