Google Cast-app krijgt nieuw logo, functie en naam voor Google Home

Lars Paijmans
5 oktober 2016, 11:38
2 min leestijd
Google Cast-app krijgt nieuw logo, functie en naam voor Google Home

Of je een Google Home-speaker wil of niet, als je een Chromecast gebruikt staat de komende weken de Google Home-app al op je iPhone. De Google Cast-app krijgt namelijk een nieuwe naam, uiterlijk en functie.

Lees verder na de advertentie.

Google Home-app vervangt de Cast-app

Tijdens het Google-event van gisteren kregen de nieuwe Chromecast Ultra en Google Home-speaker heel wat aandacht. Om ervoor te zorgen dat je de apparaten ook gemakkelijk kunt gebruiken, werkt Google daarnaast de Google Cast-app bij. Deze verandert de komende weken in de Google Home-app, wat gepaard gaat met een nieuw logo en design. Het blauwe Cast-icoontje verdwijnt, en maakt plaats voor een huisje in de kenmerkende Google-kleuren.

Daar hoef jij als gebruiker niets voor te doen. Google werkt de Cast-app binnenkort gewoon bij, waardoor hij automatisch op je iPhone vervangen wordt. Niet zo gek natuurlijk, omdat Google ook een app nodig heeft om de Google Home mee te koppelen. In plaats van een aparte app uit te brengen, is de Google Home-app nu een centrale hub geworden voor al je Chromecast-apparaten en in de toekomst de Google Home speaker.

Google omschrijft de Home-app als volgt: “Een app om nieuwe content te ontdekken en je Cast-apparaten te beheren.” Volgens deze introductie worden de veranderingen in de komende weken doorgevoerd, een exacte datum is echter niet bekend. Naast een nieuw logo en uiterlijk zullen Nederlandse gebruikers echter nog wel even moeten wachten voordat ze hun Home er aan kunnen koppelen.

Wachten op de Home in Nederland

De Google Home speaker verschijnt in november namelijk in de Verenigde Staten, maar een Europese datum is nog niet bekend. Vooralsnog spreekt en verstaat de speaker ook alleen Engels, wat het een stuk onnatuurlijker maakt om er tegen te praten. Onhandig, want door de speaker een centrale plek in je huis te geven hoopt Google de drempel om tegen een speaker te praten te verlagen.

Lees het laatste nieuws over Google

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen