‘Google Hangouts gaat sms en bellen ondersteunen’

Wouter Nijsen
17 mei 2013, 7:55
1 min leestijd
‘Google Hangouts gaat sms en bellen ondersteunen’

Google Hangouts gaat volgens community-manager Dori Storbeck binnenkort ook ondersteuning bieden voor sms-berichten en bellen. Dit meldde de Storck op haar Google+.

Het bericht werd later wel aangepast, omdat Google ‘nog niks heeft aan te kondigen op dit moment’. Volgens The Verge ging het onaangepaste bericht echter over het kunnen sms’en en bellen vanuit Google Hangouts. Storbeck zegt in hetzelfde bericht ook dat integratie van sms-berichten na één dag al de meest verzochte functie is op Hangouts.

Google HangoutsGoogle Hangouts is momenteel beschikbaar voor iPhone, Android, de Chrome-browser en Gmail. De messaging-dienst laat je tussen al die platformen één-op-één of in groepen met elkaar chatten of videobellen. Als de sms-integratie ook naar iPhones zou komen, maakt dit Googles messaging-dienst natuurlijk nog interessanter ten opzichte van WhatsApp en iMessage, dat ook sms ondersteunt.

Geruchten bleken te klopen

Er gingen donderdag al geruchten rond over sms-integratie in Google Hangouts. De Android-versie van de app vraagt al permissies omtrent het mogen inzien van je sms-verkeer. Google Hangouts werd woensdagavond aangekondigd op de keynote van Google I/O. De vernieuwde messaging-dienst was direct daarna beschikbaar in de App Store en Google Play. Het is nu echter afwachten wanneer Google met deze vernieuwingen gaat komen, aangezien Storbeck kennelijk voor haar beurt sprak.

Zie onze eerste indruk van Google Hangouts voor meer informatie over de app.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's