Google-apps kunnen links voortaan in Chrome openen
Wouter Nijsen

Dit is sinds dinsdag mogelijk in Gmail, Maps en YouTube. Google heeft ontwikkelaars aan een tool herinnerd die iPhone-gebruikers de mogelijkheid kan geven om hyperlinks in apps via Chrome of Apples eigen Safari te openen.

Dinsdag kregen de iPhone-apps voor Gmail, Google Maps en YouTube met een update ondersteuning voor links die direct naar Chrome verwijzen. Als je voorheen op YouTube- of Google Maps-links klikte in Gmail, ging je gewoon naar de bijbehorende browserversie in Safari, wat ongemakkelijker werkt dan de apps zelf.

In de drie bijgewerkte Google-apps kun je sinds deze update wel zelf aangeven of je gebruik wilt maken van interactie tussen Google-apps. Je wordt dus tot niets verplicht en kunt desgewenst gewoon Safari blijven gebruiken.

Ook mogelijk in andere apps

Andere iOS-ontwikkelaars kunnen deze functie nu ook in hun eigen apps toevoegen, zodat iPhone-gebruikers zelf kunnen bepalen of ze de content in Chrome of in Safari willen bekijken. Google herinnerde ontwikkelaars aan de functie op zijn eigen blog voor ontwikkelaars.

De zogeheten ‘OpenInChromeController’ geeft eveneens de mogelijkheid om met een tik op het scherm weer terug naar de app te keren waar je vandaan komt. Er zijn echter nog geen tools voor het direct linken naar apps als Google Maps of YouTube. Met deze tool kan enkel een link met Chrome worden gemaakt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.