Updaten naar iOS 16.3.1? Niet doen als je deze app gebruikt

Piet-Jan Lentjes
14 februari 2023, 10:24
2 min leestijd
Updaten naar iOS 16.3.1? Niet doen als je deze app gebruikt

De nieuwste update voor je iPhone is er! Maar de eerste problemen duiken nu al op. Sommige apps werken zelfs niet meer.

Lees verder na de advertentie.

Niet updaten naar iOS 16.3.1 als je Google Foto’s gebruikt

Update: Google heeft een supersnelle spoed-update uitgebracht die het probleem al oplost. Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht.

Doorgaans moet je een update voor je iPhone altijd zo snel mogelijk installeren. Toch is het bij iOS 16.3.1 verstandiger om even te wachten wanneer je bepaalde apps gebruikt.

ios 16.3.1

De meest recente update voor de iPhone zorgt namelijk voor problemen bij de app Google Foto’s. Sterker nog: gebruikers op Twitter klagen dat de app helemaal niet meer werkt na het installeren van de iPhone-update.

Het vreemde is dat niet iedereen problemen heeft met Google Foto’s op de iPhone. Sommige gebruikers die de iOS-update hebben geïnstalleerd kunnen de app gewoon gebruiken.

We hebben het zelf getest. Na het installeren van iOS 16.3.1. op onze iPhone 14 Pro Max werkt de Google Foto’s-app inderdaad níét meer. Gebruik je de Google Foto’s-app dus veel op je iPhone, dan kun je beter even wachten op de update.

iCloud Foto's Google Foto's overzetten

Update komt er binnenkort aan

Gelukkig hoef je niet heel lang te wachten. Google is al op de hoogte van het probleem en werkt op dit moment aan een oplossing. Er is alleen een update van de Google Foto’s-app nodig om de problemen op te lossen. Je hoeft gelukkig niet eerst op een nieuwe iOS-update te wachten.

Lees meer: dit zijn de mogelijkheden van Google Foto’s op iOS

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu