Google werkt aan app om samen foto’s te bewerken

Rutger Otto
26 maart 2017, 10:30
2 min leestijd
Google werkt aan app om samen foto’s te bewerken

Google experimenteert met een nieuwe social-app waarmee kleine groepen mensen samen foto’s kunnen aanpassen en bundelen.

Google foto’s bewerken

Het interessante aan de sociale app is niet alleen dat mensen samen foto’s kunnen bewerken, maar ook dat er Snapchat achtige filters in zitten. Daarnaast is de kunstmatige intelligentie van Google voor fotobewerking aan de app toegevoegd, die bijvoorbeeld objecten in de plaatjes kan herkennen en foto’s kan organiseren. TechCrunch schrijft hierover op basis van verschillende bronnen. Google heeft bevestigd dat de app in ontwikkeling is, maar benadrukt dat het op dit moment gaat om een experiment.

Motion Stills

Mogelijk binnenkort gepresenteerd

Bronnen van TechCrunch claimen echter dat Google plannen heeft om de app in mei tijdens zijn I/O-event te tonen. Eerder werden tijdens Google I/O al apps als Duo en Allo gelanceerd. Een naam voor de fotobewerkingsapp is nog onbekend. Wel duidelijk is dat het geen sociale app wordt waarmee je kunt chatten. Het sociale gedeelte is samen foto’s bewerken en het aanmaken van groepen om foto’s in te delen. De leden daarvan kunnen gedeelde foto’s naar eigen inzicht aanpassen en taggen.

Apple Clips

Het nieuws van deze app komt op een opvallend moment naar buiten. De afgelopen week presenteerde Apple ook al een nieuwe sociale app voor foto’s en video’s. Met die apps, die Clips heet, kunnen gebruikers hun beelden eveneens voorzien van filters en speciale effecten. Een verschil is wel dat de foto’s niet in groepen te bewerken zijn. Ook wordt Clips in de markt gezet als aanvulling op bestaande sociale netwerken, doordat je creaties direct op Facebook, Twitter en meer kunt delen. De app van Apple komt in april beschikbaar voor iOS.

Lees ook: Met Clips bereid Apple zich voor op de augmented reality-iPhone

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: TechCrunch
Categorie: Apps
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's