Google brengt zijn ‘aanbevolen foto’s’ beschikbaar als Mac-screensaver

Rutger Otto
29 november 2016, 12:18
2 min leestijd
Google brengt zijn ‘aanbevolen foto’s’ beschikbaar als Mac-screensaver

Mensen met een Chromecast hebben ze vast wel eens gezien: de schitterende foto’s die Google als screensaver presenteert. Nu kun je ze instellen op je Mac.

Lees verder na de advertentie.

Google screensaver op de Mac

Google maakte zijn aanbevolen foto’s al beschikbaar op verschillende apparaten en diensten, zoals de Google Pixel, Chromecast en Google Fiber. Nu heeft het bedrijf de screensaver beschikbaar gemaakt voor de Mac. Met deze screensaver voorzie je jouw computer van de best gewaardeerde foto’s van het sociale netwerk Google+.

De foto’s zijn allemaal gemaakt door fotografen die hun werk op het netwerk van Google delen. “We brengen deze prachtige plaatjes nog beter in beeld door ze naar computers en telefoons te brengen”, meldt een Google+ blogpost. “Met onze nieuwe Aanbevolen Foto’s screensaver voor de Mac kun je foto’s in hoge resolutie op je Mac tonen wanneer je hem niet gebruikt.” Deze functie is ook beschikbaar voor Android-toestellen, maar niet op iPhones. “De foto’s zijn altijd voorzien van de naam van de fotograaf, dus je kunt ze snel vinden en volgen op Google+.”

google screensaver

Verschillende foto’s

Na het instellen van de screensaver, krijg je een aparte afbeelding op elk aangesloten beeldscherm op de Mac. Heb je jouw MacBook aan een monitor hangen, dan zie je dus twee verschillende afbeeldingen, die steeds ververst worden. Dit zijn vaak mooie landschappen of gebouwen.

Apple TV screensaver op de Mac

Heb je liever Apple screensavers, dan kun je altijd de standaardscreensavers gebruiken. Interessanter zijn echter de beelden die de Apple TV toont als die een tijdje niet wordt gebruikt. Deze screensavers zijn via een GitHub-pagina te downloaden en te installeren op je Mac. Wil je weten hoe, check dan onze pagina met uitleg. Het gaat hier om beelden die speciaal voor de Apple TV werden gemaakt, waarbij je prachtige beelden ziet van grote steden als New York en Londen, vaak van bovenaf tussen de wolken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Google Plus
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen