Onbeperkte fotodienst Google Foto’s heeft 100 miljoen gebruikers

Redactie
21 oktober 2015, 9:40
2 min leestijd
Onbeperkte fotodienst Google Foto’s heeft 100 miljoen gebruikers

Nog geen half jaar geleden introduceerde Google de eigen fotoservice Google Foto’s, die inmiddels al meer dan 100 miljoen actieve gebruikers heeft. De dienst is gratis én onbeperkt.

Lees verder na de advertentie.

De fotodienst van Google is beschikbaar voor iOS, Android en desktop. Je kunt er een ongelimiteerde back-up van al je foto’s (maximaal 16 megapixels) en video’s (maximaal 1080p) mee maken en simpele bewerkingen uitvoeren. Google heeft nu bekendgemaakt dat de app in een halfjaar ruim 100 miljoen actieve gebruikers heeft verzameld. Dat is mede te danken aan het feit dat iedereen met een Gmail-account de dienst gratis kan gebruiken.

Meest gefotografeerd

Dat Google Foto’s in een halfjaar tijd maar liefst 100 miljoen actieve gebruikers wist te halen, lijkt een unicum. Andere foto-apps als Pinterest of Instagram deden hier aanzienlijk langer over. Tot mei dit jaar was Google Foto’s onderdeel van Google+. De keuze van Google om Google Foto’s lost te koppelen, heeft dus goed uitgepakt.

google foto's

Google publiceerde ook enkele interessante cijfers. Zo heeft het bedrijf met Google Foto’s 3720TB aan opslagruimte vrijgemaakt op smartphones dankzij de auto-upload feature van de app. Omdat de foto’s in een cloud worden opgeslagen, kun je ze daarna met een gerust hart verwijderen van je telefoon. Niet zo verrassend is de onthulling dat bergen, stranden en skivakanties tot de meest gefotografeerde locaties behoren, en eten naast mensen het favoriete onderwerp is op foto’s. Daarnaast is ook de zoekopdracht ‘ik’ erg populair.

Google Foto’s slaat alle foto’s op je telefoon op in de cloud en sorteert ze daarbij automatisch op dag. Je kunt echter met je vingers uitzoomen om dagen te veranderen in maanden of jaren. Daarnaast biedt de app veel verschillende manieren om je foto’s te sorteren en groeperen. Zoek je een foto van een etentje van drie jaar geleden, dan hoef je alleen maar op ‘eten’ te zoeken. De app maakt namelijk gebruik van beeldherkenning.

De prijs van Google Foto’s

Overigens komt het gratis gebruik van de foto-app wel met een prijs. Door de beeldherkenning van Google Foto’s weet Google precies wat er op jouw foto’s staat. Het algoritme hierachter wordt steeds beter naarmate meer mensen hun foto’s opslaan in de cloud. Uiteindelijk wil Google de objecten op foto’s gebruiken om hieraan advertenties te koppelen die zijn gericht op jouw interesses en voorkeuren. Eigenlijk niets nieuws, want dit gebeurt ook al met je gratis Gmail-account. Wel benadrukt het bedrijf dat het niets doet met de herkenning van gezichten.

Lees hier meer over Google Foto’s-verdienmodel

Google Foto's

Google LLC

Gratis via App Store

Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's
Google Foto's
Bron: Google Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu