3 redenen om vanavond naar het Google-event te kijken

Rutger Otto
4 oktober 2016, 17:31
1 min leestijd
3 redenen om vanavond naar het Google-event te kijken

Google presenteert vanavond (4 oktober) een aantal nieuwe producten. In dit artikel lees je waarom dat ook voor Apple-liefhebbers interessant kan zijn.

Lees verder na de advertentie.

Google-event

Volgens Google zijn er belangrijke aankondigingen. Op social media schrijven medewerkers van het bedrijf dat het event net zo’n grote impact zal krijgen als de introductie van Android acht jaar geleden. Google moet zich vanavond met zijn hardware laten gelden als concurrent van Apple, maar wat hebben we aan de apparaten als Apple-gebruikers?

1. Chromecast Ultra

De Google Chromecast is een enorm succes. Mensen zonder smart tv kunnen de Chromecast gebruiken om hun televisie alsnog slim te maken. Via de iPhone kun je videocontent van bijvoorbeeld Netflix of YouTube naar de televisie zenden.

Google kondigt tijdens het event waarschijnlijk de Chromecast Ultra aan. Deze variant van de Chromecast kan video’s in 4K-kwaliteit streamen en ondersteunt High Dynamic Range (HDR). De reguliere Chromecast moet het met 1080p (full hd) doen. Heb je een televisie die 4K en HDR ondersteunt, dan kun je met de Ultra beelden bekijken die scherper zijn én waarvan het contrast groter is. De Chromecast Ultra wordt naar verwachting twee keer zo duur – de gewone Chromecast zou blijven bestaan.

iphoned holiday gift guide

2. Google Home

Google Home werd deze zomer al aangekondigd, maar vandaag maakt Google waarschijnlijk meer bekend, zoals de prijs en de releasedatum. Dit apparaat werkt naar waarschijnlijkheid ook met de iPhone. Google Now, de assistent van Google, werkt namelijk al op iOS.

Home is een speaker die je in de huiskamer wegzet. Hij heeft een speaker zodat je allerlei vragen kunt stellen die je begint met ‘OK Google’. Hiermee kun je bijvoorbeeld een afspraak verzetten, trivia opzoeken of korte berichten versturen. Er is ingebouwde Google Cast-ondersteuning, zodat je muziek en podcasts via de speaker kunt afspelen.

Google Home

3. Google Wifi

Het is mogelijk dat er vanavond ook een nieuwe router van Google gepresenteerd wordt. Die zou simpelweg Google Wifi gaan heten en 129 dollar kosten. Volgens geruchten van Android Police krijgt de router verder nog slimme functies, bijvoorbeeld dat je meerdere apparaten kunt koppelen om er één groot draadloos netwerk mee te maken.

Wat er verder gaat gebeuren

De belangrijkste aankondiging van het event zijn de nieuwe Pixel-telefoons, die de Nexus-toestellen vervangen. De smartphones krijgen waarschijnlijk een 5-inch en 5,5-inch scherm en een vingerafdrukscanner op de achterkant. De toestellen krijgen een Snapdragon 821-chip van Qualcomm, 4GB werkgeheugen en minimaal 32GB aan opslagruimte. Er is een 12 megapixel-camera op de achterkant en een 8 megapixel-camera op de voorkant.

Ook wordt Android 7.1 Nougat getoond. Google gaat verder in op virtualreality en een nieuw besturingssysteem voor Chromebooks.

Het Google Pixel-event is vanavond te volgen via een livestream op Androidplanet.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen