‘Google en Facebook willen Waze overnemen’

Redactie
24 mei 2013, 11:09
1 min leestijd
‘Google en Facebook willen Waze overnemen’

Google en Facebook zouden beiden geïnteresseerd zijn in navigatiebedrijf Waze, dat zich voor minder dan een miljard dollar niet wil laten overnemen.

Lees verder na de advertentie.

Dat zeggen ingewijden tegenover Bloomberg. Meerdere partijen zouden geïnteresseerd zijn in het overnemen van Waze, dat voor minder dan 1 miljard dollar niet overstag zou gaan. Ook zou het bedrijf onafhankelijk kunnen blijven als het zou kiezen voor durfkapitaal in plaats van een overname.

Eerder schreef The Wall Street Journal al dat Facebook interesse zou hebben in een overname van Waze. Facebook zou maximaal 1 miljard dollar voor het bedrijf over hebben. Google zou Waze pas benaderd hebben nadat bekend werd dat Facebook het bedrijf zou willen overnemen. Google heeft onlangs een nieuwe versie van Maps aangekondigd en zou Facebook liever niet zien veranderen in een concurrent op dat gebied.

Naast Facebook en Google zouden ook andere bedrijven interesse hebben in Waze, maar nog geen van die bedrijven is dicht bij een overeenkomst. Apple zou niet geïnteresseerd zijn in Waze, hoewel Apple’s eigen kaartendienst in iOS wel gebruikmaakt van data van Waze.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen