De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De Google Assistent kan straks telefoongesprekken voor jou voeren

Lars Paijmans
7 maart 2019, 8:58
2 min leestijd
De Google Assistent kan straks telefoongesprekken voor jou voeren

Je hoeft straks niet zelf meer naar een restaurant te bellen als de Google Duplex iPhone-app beschikbaar is. Dat doet een digitale assistent voortaan voor je.

Google Duplex iOS-app op komst

Toen Google Duplex vorig jaar onthulde, was het direct één van de meest indrukwekkende software-demonstraties van het moment. Met Duplex kan de Google Assistent een telefoongesprek voor je voeren met echte mensen, zodat jij ze niet meer hoeft te bellen.

https://www.youtube.com/watch?v=-qCanuYrR0g

Dat komt bijvoorbeeld van pas als je gaat reserveren bij een restaurant. Je zegt tegen Google hoe laat, met hoeveel mensen en waar je wilt gaan eten. Daarna gaat Duplex aan het werk. De app zoekt het juiste telefoonnummer op en belt dan het restaurant. Omdat de stem zo natuurlijk klinkt, wisten de mensen in de demo niet eens dat ze met een digitale assistent te maken hadden.

In de praktijk zal de Google Assistent aan het begin van het gesprek aangeven dat ze geen mens is en krijgen mensen de kans om aan te geven dat hun gesprek niet opgenomen mag worden. Na afloop van het gesprek stuurt de Assistent jou een mailtje en zet een afspraak in je agenda.

Eerst in de VS, later ook elders beschikbaar

De Duplex-dienst komt de komende weken naar meerdere Android-smartphones en iPhones, zo heeft Google bevestigd. Voorlopig is de dienst alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Nu Duplex naar iOS komt en veel van Googles-apps uiteindelijk ook naar Nederland komen, hebben we echter goede hoop dat we in de nabije toekomst ook een digitale assistent een etentje voor ons kunnen laten reserveren. Zo spreekt de Google Assistent al Nederlands, wat het een steeds geduchtere concurrent voor Siri maakt.

Lees ook: Zo gebruik je de Google Assistent via Siri Shortcuts voor Spotify en meer

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu