Placeholder
Redactie

Op de I/O conferentie in San Francisco heeft Google voor het eerst duidelijke beelden van zijn mobiele besturingssysteem Android getoond. Het systeem dat binnenkort zal strijden met Windows Mobile en de iPhone lijkt erg veel op een combinatie van de Windows Mobile en de iPhone.

Steve Horowitz, hoofd ontwikkeling van Android, liet de eerste functies zien. Op het 3GSM-congres in Barcelona toonde het bedrijf al een demo van Android. Hier onthulden zij nog weinig van de applicaties.

Er worden steeds meer functies van Android bekend. De ondersteuning voor een aanraakscherm is aanwezig en geruchten over multitouch zijn er ook. Net zoals op de iPhone krijgt de software een versie van Google Maps meegeleverd die – waar beschikbaar – Street View toont.

google2

Het klokje van de Android lijkt erg veel op het klokje van Vista.

google3

De Andriod is natuurlijk ook voorzien van G-mail.

google4

Er is ook een zoomfunctie om het mobiel surfen vlot te laten verlopen.

Wat denk jij ervan? Is het Android besturingssysteem van Google daadwerkelijk een ‘iPhone killer’ (voor zover dat kan)?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  • Boaz van Veen

    Nice, maar het ziet er niet echt speciaal uit…
    denk niet dat het een killer word…

  • Apple weet als geen ander de vormgeving te laten uitblinken. Ook in de iPhone zie je dat goed. Alles van Apple – dus ook de iPhone – ziet er daardoor toegankelijker uit. Er is bovendien maar een Apple en dat is Apple.

  • Barend Kaas

    Jammer dat Google qua graphics meer lijkt op WIndows dan op Apple. Het ziet er allemaal imho teringjantjelelijk uit. Maar de werking zal ongetwijfeld heel erg bruut worden. Die street view van Google Maps is natuurlijk helemaal top. Google: doe eens een goeie vormgever inhuren!