Google Copresence: lokaal bestanden uitwisselen tussen iOS en Android

Rutger Otto
2 november 2014, 13:01
1 min leestijd
Google Copresence: lokaal bestanden uitwisselen tussen iOS en Android

Google komt naar verluidt met een nieuwe dienst om gemakkelijk lokale data te delen tussen iOS en Android. Met Copresence moet je draadloos bestanden naar elkaar over kunnen zetten als je bij elkaar bent.

Lees verder na de advertentie.

Google Copresence

Gebruikers hebben in Google Play Services, waar alle Google-diensten op Android worden verzameld, aanwijzingen gevonden voor Google Copresence. Deze functie lijkt op Apples Airdrop en kan waarschijnlijk gebruikt worden om bestanden uit te wisselen tussen iOS en Android-gebruikers. Hoe het precies werkt is nog onbekend, maar op afbeeldingen is te zien dat de dienst met wifi of bluetooth werkt.

google copresence

In juni werd al duidelijk dat Google werkte aan een project waarmee Android-toestellen een signaal zouden krijgen als er mensen, plaatsen of dingen in de buurt zijn. Toen heette de functie Nearby, maar waarschijnlijk is diezelfde dienst uitgegroeid tot Google Copresence. De functie werkt niet alleen meer voor Android, maar ook voor iOS.

Data delen tussen iOS en Android

Het meest interessante is natuurlijk dat ook onderling bestanden gedeeld kunnen worden met iOS en Android. Op een van de plaatjes staat bijvoorbeeld dat je muziek van een iPhone naar een Android-toestel kan verzenden.

Wanneer Copresence wordt gelanceerd is niet bekend, maar volgens bronnen is de dienst in een ver stadium en komt hij binnenkort. Ook de techniek is er klaar voor, want via bluetooth (nfc) en wifi kan al vaker data uitgewisseld worden. Daarnaast is Google Copresence een interessante manier om data te delen zonder daarbij van de cloud gebruik te hoven maken.

Lees ook over Apples iCloud

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu