Google Chrome krijgt begin 2019 een donkere modus in macOS Mojave

Florence Peeters
10 december 2018, 15:14
2 min leestijd
Google Chrome krijgt begin 2019 een donkere modus in macOS Mojave

Google Chrome voor macOS krijgt binnenkort eindelijk een donkere modus. De populaire browser voegt de functie mogelijk al in januari 2019 toe aan macOS Mojave.

Lees verder na de advertentie.

Google Chrome donkere modus verschijnt in 2019

Een donkere modus geeft je Mac niet alleen een fraaier uiterlijk, want in de avonduren kun je zo langer en rustiger naar het scherm kijken. Nu Apple met macOS Mojave de Dark Mode heeft toegevoegd, valt je browser wel erg uit de toon als je Chrome gebruikt in plaats van standaardbrowser Safari.

Chrome-gebruikers hoopten dan ook dat Google een donkere modus voor de internetbrowser zou toevoegen in de Chrome 71-update, die onlangs is uitgebracht. Dit is niet het geval, maar Reddit-gebruikers hebben wel ontdekt dat de functie eraan zit te komen.

Zij ontdekten namelijk dat een Google-ontwikkelaar onlangs een aanpassing in de code heeft toegevoegd aan Chromium, het openbare programma vanuit waar Chrome-functies worden gebouwd en uitgebreid. De code beschrijft een dark mode voor de browser.

→ Lees ook: Zo gebruik je de donkere modus van macOS Mojave

Het is MacRumors gelukt om de bètaversie van Google Chrome in donkere modus te draaien, en daar is in te zien dat niet alleen het venster, maar ook de bladwijzerbalk, statusbalk, tabbladen en uitklapmenu’s een donker uiterlijk hebben gekregen. Omdat het nog om een bètaversie gaat, kan het zijn dat de donkere tinten nog iets veranderd worden.

Incognitomodus voorloper van nieuw uiterlijk

Het huidige ontwerp van Chromes incognitomodus is in feite al een donkere modus. Het is dus afwachten hoe de normale browser in dark mode straks gaat verschillen van deze modus, zodat je nog wel herkent of je openbaar of incognito over het web surft.

De broncode is al goedgekeurd in Chromium, wat betekent dat deze mogelijk al in de eerstvolgende update voor Google Chrome verschijnt. Deze verschijnen meestal om de zes weken, wat zou betekenen dat we halverwege januari in een donker Chrome aan de slag kunnen.

Maar de kans is ook aanwezig dat deze update al klaarstaat, waardoor de donkere modus pas in Chrome 73 verschijnt. Deze update wordt ergens in maart uitgebracht door Google. Er zijn al wel donkere thema’s in de Chrome Web Store, maar hierin blijft de adresbalk altijd wit. Ook deze heeft straks gewoon een donker tintje.

Lees meer over macOS Mojave

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: MacRumors
Thema: macOS Mojave

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen