Zo stream je naar je Chromecast met Chrome op de Mac

Wouter Nijsen
5 juli 2016, 10:33
2 min leestijd
Zo stream je naar je Chromecast met Chrome op de Mac

Er is een handige Cast-functie toegevoegd aan Chrome voor de Mac. Hiermee is het mogelijk om webpagina’s direct naar een Chromecast te streamen.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de Google Chrome Cast-functie

google chrome cast

Google maakt bekend dat de functie wordt toegevoegd aan versie 51 van Chrome, die de komende dagen naar iedereen wordt uitgerold. In het uitklapmenu aan de rechterkant bovenkant, vind je voortaan de optie ‘Casten…’, waarna in een apart scherm alle beschikbare Cast-apparaten verschijnen.

Voor het streamen van een webpagina naar de Chromecast was eerst een extensie nodig, die je kunt downloaden in de Chrome Web Store. Deze heb je door de ingebouwde functie in Chrome nu niet meer nodig, al werkt hij wel iets sneller. De extensie kun je namelijk direct vanuit de menubalk activeren, terwijl je bij de ingebouwde functie een extra keer moet klikken om het menu te openen.

Door de functie is het ook niet meer nodig om zelf de resolutie en bitrate te bepalen, omdat Chrome dit voortaan zelf doet. De browser bepaalt de beeldkwaliteit aan de hand van de kwaliteit van je netwerk. In de extensie zijn de opties helaas ook verwijderd.

De Google Chrome Cast-functie wordt langzaam naar iedereen uitgerold, dus het kan even duren voordat je met de feature aan de slag kunt. Er is echter een andere manier om het ‘Casten’-knopje in je browser te laten verschijnen. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

  1. Open Chrome op je Mac en selecteer een tabblad;
  2. Voer in de adresbalk chrome://flags/#enable-media-router in en druk op enter;
  3. Zoek de Mediarouter-functie en zorg dat deze is ingeschakeld;
  4. Wanneer je nu het uitklapmenu in Chrome opent, zie je het Casten-knopje.

En dat was het! De functie is handig wanneer je bijvoorbeeld in een vergadering snel een webpagina wil tonen op het grote scherm. De extensie blijft overigens beschikbaar, dus die kun je gewoon blijven gebruiken.

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu