De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Google Chrome getroffen door beveiligingslek: zo update je de browser

Lars Paijmans
8 maart 2019, 8:55
1 min leestijd
Google Chrome getroffen door beveiligingslek: zo update je de browser

De populaire macOS- en iOS-browser Google Chrome is getroffen door een ernstig beveiligingslek waar misbruik van wordt gemaakt. Zo werk je de browser bij om veilig te blijven.

Lees verder na de advertentie.

Google Chrome-beveiligingslek ontdekt

Het lek in de beveiliging werd ontdekt door Google zelf, die vervolgens snel een update uitbracht om het te dichten. Het probleem is dat de update niet alleen aan de kant van Google uitgevoerd moet worden, maar gebruikers ook zelf hun browser moeten bijwerken.

Google Chrome beveiligingslek

Opvallend genoeg is de update al sinds 1 maart te downloaden, maar kwam een Google-ontwikkelaar gisteren pas op Twitter naar buiten met de boodschap dat je zo snel mogelijk moet updaten. In een tweet benadrukt hij dat je nu direct de browser moet bijwerken, omdat het om een serieus probleem gaat.

Als je versie 72.0.3626.121 van Google Chrome draait, zit je goed. Dit is de bijgewerkte versie waar het lek niet meer in aanwezig is. Heb je nog een oudere versie of weet je het niet zeker, dan kun je onderstaande stappen doorlopen om de browser bij te werken.

Zo werk je Google Chrome bij

  1. Open Google Chrome;
  2. Klik op de drie bolletjes rechts bovenin de menubalk;
  3. Klik op ‘Google Chrome-updaten’;
  4. Zie je de knop niet? Ga dan naar ‘Help’ en ‘Over Google Chrome’. Daar kun je ook het versienummer controleren.

Waar het lek precies zit en wat de mogelijkheden zijn als je er misbruik van maakt, is nog niet bekend. Google zegt deze informatie bewust niet te publiceren, omdat het bedrijf eerst wil dat meer mensen de update installeren. Pas als dit is gebeurd, wordt er meer bekend over de oorzaak en gevolgen van het lek.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu