Google Chrome wordt sneller en gebruikt eindelijk minder geheugen

Lars Paijmans
10 oktober 2016, 15:14
2 min leestijd
Google Chrome wordt sneller en gebruikt eindelijk minder geheugen

Google Chrome voor je Mac en iPhone begint al vroeg met de goede voornemens voor 2017. In december wordt de browser met Chrome 55 namelijk al zuiniger dan ooit tevoren, wat goed nieuws is voor de accu en snelheid van je Mac en iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Chrome 55 maakt de browser eindelijk zuiniger

Google heeft de Chrome 55 officieel onthuld, en laten weten dat hij op 6 december moet verschijnen. Door de Javascript-engine op te knappen zal de browser veel minder geheugen gebruiken, vooral als je websites opent die met Javascript gemaakt zijn. Dit zijn onder meer Reddit en YouTube. Dit moet Chrome ook weer wat sneller maken.

Chrome 55

Chrome 55 is vooral goed nieuws voor apparaten met weinig geheugen, of voor mensen die regelmatig veel tabbladen en apps tegelijk open hebben staan. Het team dat de nieuwe Javascript-engine maakte, zegt dat Chrome gemiddeld 50 procent minder werkgeheugen vraagt dan voorheen. Bij sommige websites werden echter ook percentages van 66 procent gehaald.

Hoewel de Chrome update voor iedereen goed nieuws is, moet dit vooral voor gebruikers van smartphones en laptops met weinig werkgeheugen een uitkomst zijn. Google investeert de laatste tijd steeds meer in deze apparaten, en doet ook steeds meer om haar diensten in ontwikkelingslanden beter te maken. Zo verscheen onlangs een speciale YouTube-app in India waarmee je video’s via WiFi kunt opslaan om ze onderweg te bekijken.

Verwacht de update op 6 december

Google Chrome is nog steeds de meest populaire browser van het moment, met Apples Safari op de tweede plaats. Chrome worstelt echter al jaren met het imagoprobleem dat de app werkgeheugen en accu slurpt, niet zo gek dus dat Google juist dit probleem aan lijkt te pakken met Chrome 55. Op 6 december zal de nieuwe versie voor iedereen beschikbaar worden gesteld via een update voor de browser.

Lees het laatste nieuws over Google

Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen