Google’s kartonnen virtual reality-bril werkt nu ook met iOS

Gijs Ettes
29 mei 2015, 15:45
2 min leestijd
Google’s kartonnen virtual reality-bril werkt nu ook met iOS

Cardboard, de kartonnen vr-bril van Google, heeft ook ondersteuning voor iOS gekregen. Bovendien is de nieuwe versie van de vr-bril gemakkelijker in elkaar te zetten en te gebruiken met smartphones met een maximale schermgrootte van 6 inch.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe versie Google Cardboard gelanceerd

De nieuwe Google Cardboard is daardoor ook te gebruiken met de iPhone 6 Plus, die met zijn 5,5 inch-scherm niet volledig past in de vorige versie van de kartonnen vr-bril. Ook is de interactieknop op de bril gewijzigd (Google heeft het magnetische design losgelaten) en compatibel met elke smartphone. Op die manier kun je bij het gebruik van Cardboard niet alleen rondkijken, maar ook specifieke acties uitvoeren.

google cardboard

De Google Cardboard-app is momenteel al beschikbaar in de Amerikaanse App Store, maar is nog niet in Nederland en België te downloaden. Wanneer hier verandering in komt, is niet duidelijk. Met de app kun je de vr-bril instellen en toffe omgevingen en objecten in virtual reality ontdekken. In de App Store zijn nog meer virtual reality-apps te vinden die werken met de bril, waarvan inmiddels één miljoen exemplaren zijn verkocht.

Google’s virtual reality-plannen

Google onthulde gisteren tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O ook Expeditions, een virtual reality-ervaring die scholieren andere plekken op de wereld laat ontdekken, zonder dat zij het klaslokaal hoeven te verlaten. Het is de bedoeling dat alle kinderen een bril krijgen die vervolgens aan elkaar gekoppeld worden. Op die manier ervaart iedereen dezelfde omgeving, en kunnen kinderen ook zelf rondkijken. De leraar verzorgt de ‘rondleiding’ en kan informatie verschaffen.

google jump

Met Jump heeft Google tot slot een camerastandaard geïntroduceerd waarmee gebruikers straks zelf virtual reality-video’s kunnen maken. Google werkt samen met GoPro aan zo’n standaard, waar meerdere camera’s in een cirkel aan bevestigd kunnen worden om in 360 graden te filmen.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu