Google AutoDraw: tekenen op je iPhone met machine learning

Lars Paijmans
12 april 2017, 17:11
2 min leestijd
Google AutoDraw: tekenen op je iPhone met machine learning

Google heeft met AutoDraw een nieuwe app uitgebracht die met de hulp van kunstmatige intelligentie jouw schetsen verandert in duidelijke tekeningen.

Google Autodraw: Google helpt je met tekenen

Naast een handig tekenhulpje kun je AutoDraw ook zien als spelletje. Terwijl jij op het witte vlak tekeningen maakt, probeert Google met machine learning te raden wat je aan het maken bent. Teken een cirkel met oortjes en bovenin beeld verschijnen direct verschillende dieren die hierop lijken. Tik je hierop, dan wordt jouw tekening vervangen met de suggestie.

Omdat AutoDraw nog niet zo lang bestaat, heeft de app nog een lange weg te gaan om alles te herkennen wat je tekent. Om dit verder uit te breiden, kunnen kunstenaars bij Google aankloppen om hun tekeningen in te dienen. Deze worden daarna gebruikt om het aanbod met suggesties verder aan te vullen.

Je gebruikt deze app natuurlijk om je tekeningen te laten herkennen, maar daarnaast is Google AutoDraw gewoon een fijne teken-app om te gebruiken. Je kunt verschillende kleuren kiezen, getekende vormen vergroten en verkleinen en ronddraaien. Ook kun je de herkenning uitzetten, zodat je naar hartelust kunt krabbelen.

Zet snel een uitnodiging in elkaar

Hoewel AutoDraw geen iOS-app heeft, werkt het nieuwe experiment van de zoekgigant op al je apparaten. Vooral op je iPhone en iPad komt de app goed tot zijn recht, omdat je hier het touchscreen kunt gebruiken om een tekening te maken.

Google stelt voor dat je de app kunt gebruiken om snel een uitnodiging voor een feestje in elkaar te zetten. Teken een driehoek, tik de Pizza-suggestie aan en zet er wat tekst onder en je bent klaar om een uitnodiging te versturen. Probeer het zelf maar eens op de website van Google.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Categorie: Apps
Spotlight: Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's