‘Google Assistant komt naar iOS als losse app’

Erwin Vogelaar
15 mei 2017, 19:04
2 min leestijd
‘Google Assistant komt naar iOS als losse app’

Google brengt een Google Assistant app voor iOS uit. Komende woensdag zal het bedrijf die waarschijnlijk aankondigen tijdens de Google I/O-conferentie.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant iOS

Het is goed mogelijk dat Apple komende WWDC laat zien hoe Siri verbeterd wordt. Voor het zover is, krijgt de spraakassistent al concurrentie. Google zou namelijk zijn Google Assistant als losse app willen lanceren voor iOS. Het bedrijf doet dit waarschijnlijk komende woensdag tijdens de Google I/O. Dit evenement grijpt Google jaarlijks aan om zijn plannen voor de komende periode te onthullen.

google assistant ios

Vervelend nieuws voor ons is dat Google Assistant voor iOS in eerste instantie waarschijnlijk alleen in de Verenigde Staten lanceert. De Android-app is wel in Nederland beschikbaar, maar mist nog veel talen. Nederlands behoort nog niet tot de mogelijkheden en gebruikers moeten hun toestel daarom op Engels zetten om met de assistent te praten. Dat is wel de moeite waard, want vergeleken met Siri en bijvoorbeeld Microsofts Cortana staat Google Assistant duidelijk bovenaan in kwaliteit en functies. Google Assistant is al wel via iOS te bereiken met berichten-app Google Allo, die je kunt downloaden in de App Store, maar dat gaat om een beperkte versie van de assistent.

De overstap naar iOS is een logische zet voor Google. Het bedrijf wil zijn spraakassistent op zoveel mogelijk plekken beschikbaar maken. Het begon bij zijn eigen twee nieuwe smartphones, de Pixel en Pixel XL, en Google Allo. Later vertrok de Assistant naar alle moderne Android-smartphones en inmiddels heeft Google een Assistant SDK beschikbaar gemaakt, zodat de assistent op allerlei plekken kan opduiken. iOS is het tweede meest gebruikte mobiele besturingssysteem en ook een plek waar Google veel geld verdient. Maar of gebruikers zitten te wachten op een tweede spraakassistent waar een aparte app voor geopend moet worden, is nog maar de vraag.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: MacRumors
Categorieën: Apps, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen