Google gaat apps streamen in zoekresultaten

Rutger Otto
19 november 2015, 9:24
2 min leestijd
Google gaat apps streamen in zoekresultaten

Google test een nieuwe manier om informatie aan gebruikers te tonen. Straks presenteert de zoekmachine ook resultaten uit apps die je niet op je iPhone geïnstalleerd hebt.

Lees verder na de advertentie.

Apps streamen

Dat maakt Google op zijn blog bekend. “Ooit was Google Zoeken bedoeld op de computer, zodat je de beste informatie op websites kon vinden”, schrijft het bedrijf. “Vandaag de dag zoek je waarschijnlijk meer op je mobiele toestel en de beste antwoorden zijn mogelijk begraven in een app… misschien één die je nog niet hebt geïnstalleerd.”

Google noemt zoeken in apps te moeilijk, daarom test het een nieuwe manier van content halen uit apps. Twee jaar geleden begon de zoekmachine met het indexeren van app-content, zodat gebruikers direct vanuit de zoekresultaten door konden klikken naar de betreffende app.

google antwoorden g

Resultaten uit apps

Maar wat als de informatie die je zoekt in een app staat die je niet hebt gedownload? Google test een optie om sommige apps te streamen, indien je op een goede wifi-verbinding zit. In de zoekresultaten komt naast een app dan een ‘stream’-knop te staan. Tik je daarop, dan krijg je een gestreamde versie van de app, zodat je bijvoorbeeld een hotel kan opzoeken en zelfs een boeking kan maken, zonder de app te hoeven downloaden. “Vind je de app fijn, dan kun je hem met een druk op de knop alsnog downloaden”, zegt Google.

Aanvankelijk worden slechts een paar apps getest met de nieuwe functie, zoals HotelTonight, Daily Horoscope of New York MTA Subway Map. Op een voorbeeldafbeelding wordt een Android-toestel gebruikt, maar waarschijnlijk kunnen ook iOS-bezitters uiteindelijk met de stream-functie aan de gang. Wanneer is echter nog onduidelijk.

Update voor Google-app

Woensdag werd de Google-app voor iOS in elk geval wel van een update voorzien. Daarin moet het zoeken verbeterd zijn, maar ook de manier waarop Google Now kaarten gegroepeerd worden.

Google

Google LLC

Gratis via App Store
Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu