Opvallend: iPhone-gebruikers gebruiken overwegend Google-apps

Wouter Nijsen
21 december 2015, 15:10
1 min leestijd
Opvallend: iPhone-gebruikers gebruiken overwegend Google-apps

Je mag misschien een iPhone hebben, de kans is groot dat je veelal apps van Google gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat Google-apps erg populair zijn onder iOS-gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Google-apps op iOS populair

Media- en onderzoeksbureau Nielsen heeft cijfers gepubliceerd over het gebruik van iOS en Android in het afgelopen jaar. De data is verzameld door onderzoek te verrichten naar Amerikaanse gebruikers. Met een marktaandeel van 52,6 procent (in het derde kwartaal van 2015) blijft Android het grootste besturingssysteem, maar iOS heeft wel 42,7 procent van de smartphonemarkt in handen.

Google-apps op iOS

Interessant om te zien is dat Google-apps veel populairder zijn onder iPhone-gebruikers dan de apps van Apple zelf. In bovenstaande grafiek zijn de tien populairste applicaties van 2015 op een rijtje gezet. Zoals je ziet, is de helft van de apps afkomstig van Google, terwijl er maar twee van Apple instaan. Ook staan drie Facebook-apps in het lijstje. Dit maakt dat een grote groep mensen een iPhone heeft, maar de apps van Google gebruikt.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat apps van Apple helemaal niet worden opgestart. Zo staat Apple Music, ondanks dat de muziekdienst pas in juni werd gelanceerd, op de negende plek. In de cijfers van Nielsen gaat het wel om gebruikers die de app geopend hebben, en niet per se actief gebruiken. Overigens wordt ook Apples Kaarten-app veel gebruikt, al is Google Maps beduidend populairder.

Welke Google-apps gebruik jij op je iPhone? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Recode
Categorieën: Apps, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen