Google-apps op iOS krijgen een Apple-achtig design

Piet-Jan Lentjes
12 oktober 2021, 11:12
2 min leestijd
Google-apps op iOS krijgen een Apple-achtig design

De apps van Google hebben altijd een eigen stijl, die niet helemaal past bij die van de iPhone. Daar gaat nu verandering in komen. De Google-apps in iOS krijgen een nieuwe look.

Lees verder na de advertentie.

Apps van Google krijgen nieuw iOS-design

De App Store staat vol met Google-apps. Wanneer je deze apps wel eens gebruikt, is het je misschien opgevallen dat ze niet helemaal passen bij de stijl van iOS en je iPhone. Volgens Jeff Verkoeyen, een ontwikkelaar bij Google Design voor Apple-systemen, gaat daar verandering in komen.

Bouwpakketten voor apps

In de apps van Google zie je regelmatig pictogrammen en knoppen die je niet terugziet in het standaarddesign van iOS. Zo is het ‘hamburgermenu’, de menuknop met de drie streepjes, een van de onderdelen die je vooral ziet bij Android-telefoons.

Google gebruikt hun eigen ‘bouwpakket’ voor het maken van apps voor iOS, genaamd Material Components for iOS (MDC). Hiermee krijgen de Google-apps op je iPhone de typische Android-look. Standaard gebruiken ontwikkelaars voor iOS Apples framework (UIKit en het nieuwere SwiftUI) voor het maken van applicaties.

Google gebruikte hun eigen tool, omdat het framework van Apple niet alle functies had die ze wilden hebben. Naarmate de jaren verstreken heeft UIKit meer en meer functionaliteit toegevoegd. Daarom vindt Verkoeyen dat ze het eigen systeem van Google meer los kunnen laten.

Google apps in App Store

Google-apps op iOS

Google heeft inmiddels een behoorlijke collectie iOS-apps in de App Store staan. Denk bijvoorbeeld aan Google Maps, Gmail of Google Chrome. De apps krijgen regelmatig updates, maar het uiterlijk is vrijwel altijd hetzelfde gebleven. Daar lijkt nu dus verandering in te gaan komen.

Ook interessant: Android-look op je iPhone 13: moet kunnen als het aan Google ligt!

Volg iPhoned!

Op iPhoned blijf je op de hoogte van al het nieuws van Apple. Houd deze website dus goed in de gaten en download ook meteen onze gratis app. Vergeet je ook niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Bron: MacRumors
Categorieën: Achtergrond, Apps
Merk: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen