Google beantwoordt vragen voordat je ze hebt gesteld

Rutger Otto
28 mei 2015, 10:53
2 min leestijd

Zoekgigant Google rolt een nieuwe functie uit waarmee je vragen al worden beantwoord, voordat je klaar bent met typen.

Lees verder na de advertentie.

Google antwoorden

De update wordt momenteel door Google uitgerold, maar is nog niet voor iedereen beschikbaar. Als je een vraag in de zoekbalk intypt, klapt daaronder automatisch een venstertje uit met automatische aanvullingen. Hier komen bij de nieuwe update ook antwoorden tussen te staan.

Dat geldt momenteel alleen nog voor vragen die korte antwoorden hebben, zoals datums. De functie kan vooral handig zijn voor mobiele apparaten, omdat je daarmee toch minder snel typt dan op de computer.

Enkele gebruikers hebben de functie al gespot in Chrome, anderen zagen de mogelijkheid opduiken in de Google-apps op iOS en Android. The Next Web heeft bijvoorbeeld al toegang tot de vernieuwde zoekfunctie en deelde een tweetal screenshots op de website.

Op deze plaatjes is te zien dat Google antwoorden geeft op vragen als ‘Wanneer werd Hawaii een officiële staat’ en ‘Wanneer stierf Paul Walker’. Opvallend is meteen dat dit vragen zijn waar naar een datum wordt gevraagd. Ook is nog onduidelijk of de optie in het Nederlands werkt, al lijkt dat wel aannemelijk.

google antwoorden

Meer vernieuwingen in zoekresultaten

Google experimenteerde overigens vorig jaar al met de functie voor Chrome voor Android, maar nu rolt de zoekgigant het uit naar veel meer gebruikers en andere platformen. Dit gaat overigens heel langzaam, dus als je er nog geen gebruik van kunt maken, is geduld hebben de enige oplossing.

Naast deze vernieuwde zoekfunctie toont Google voortaan de inhoud uit iOS-apps in mobiele zoekresultaten. Daarmee is het mogelijk om vanuit de resultaten direct over te gaan naar een scherm binnen een app. Dat schrijft Google op zijn blog. Ontwikkelaars moeten daar wel toestemming voor geven. Ook deze functie zal de komende weken verschijnen in mobiele apps van Google.

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen