Google-animatie werkt op de iPhone
Redactie

Google viert vandaag de verjaardag van de grote natuurkundige Isaac Newton. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Google het logo op de homepage hiervoor aangepast. Dit doet Google wel vaker, bijvoorbeeld voor de verjaardag van Sesamstraat, maar nog nooit zagen we een bewegend logo. Het mooie van dit logo is dat het logo ook op de iPhone kan bewegen.

Animatie

In het logo van vandaag is een een tak met appels te zien. Als je de homepage van Google opent zie je dat een appel van de tak valt.  Dit was een waarneming die Isaac Newton ook deed in zijn leven. Deze waarneming heeft geleid tot een aantal zeer interessante natuurkunde regels.

De animatie is gemaakt in javascript. Deze script-taal wordt gelezen op vrijwel alle apparaten met internet toegang. Na een snelle test blijkt dat de iPhone de animatie erg goed afspeelt. Het is dus een mooi voorbeeld van een animatie in Mobile Safari die wel werkt.

Flash

iPhone-gebruikers klagen steen en been dat de iPhone geen flash kan verwerken in Safari. Hierdoor is het niet mogelijk om alle websites te bezoeken. Javascript zou in bepaalde opzichten flash kunnen vervangen, maar website-ontwikkelaars zijn natuurlijk niet van plan om hun project speciaal voor de iPhone te veranderen.

Bron: Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.