De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Ook GoodReader moet functies uit de app verwijderen

Rutger Otto
31 december 2014, 12:08
1 min leestijd
Ook GoodReader moet functies uit de app verwijderen

Het houdt niet op met Apples strenge app-beleid. Nu moet ook GoodReader een iCloud Drive-functie verwijderen omdat die in strijd is met Apples regels.

Lees verder na de advertentie.

GoodReader functies

GoodReader, de app om PDF’s mee te beheren en aan te passen, heeft pas geleden een update doorgevoerd waar Apple nu niet zo blij mee blijkt te zijn. Met de functie werd het voor gebruikers mogelijk om mapjes toe te voegen aan iCloud Drive of ze juist te verwijderen. Met een nieuwe update haalt GoodReader die mogelijkheid weer uit de app. In de omschrijving staat dat dat moest, om weer ‘overeenstemming te krijgen met de regels van Apple’.

icloud drive

De beslissing lijkt wat vreemd, omdat handelingen met mapjes wel in de publieke iCloud Drive API wordt toegestaan. De afgelopen tijd spreekt Apple ontwikkelaars aan op verkeerd gebruik van de API. Zo moest ook Transmit aanpassingen maken in relatie met iCloud Drive. Ontwikkelstudio Panic werd toen door Apple verteld dat Transmit wel mocht downloaden van de iCloud Drive, maar niet mocht uploaden, behalve als de content in de app zelf was gemaakt. Uiteindelijk, nadat het internet zich kwaad had gemaakt, draaide Apple de beslissing terug.

App-beleid van Apple

Sinds iOS 8 hebben veel ontwikkelaars problemen met het beleid van Apple. Eerder zagen we al beslissingen van Apple om widget-apps van PCalc, Neato en Drafts uit de App Store te halen. In sommige gevallen werd de beslissing weer teruggedraaid.

Lees meer over Apple

Via: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen