Apple komt met goedkopere Retina iMac en nieuwe 15-inch MacBook Pro

Gijs Ettes
19 mei 2015, 14:42
2 min leestijd

Apple heeft vandaag een goedkopere Retina iMac geïntroduceerd en een 15-inch MacBook Pro met Force Touch. Er gingen al langer geruchten dat het bedrijf deze week updates voor beide producten zou uitbrengen.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de nieuwe Retina iMac en MacBook Pro

Overweeg je een iMac met een Retina-scherm, dan heb je sinds vandaag een goedkopere optie. Naast het topmodel (met een 3,5GHz quadcore-processor en 1TB Fusion Drive á 2629 euro) is er een goedkopere versie geïntroduceerd met hetzelfde prachtige 5K-display, maar een iets minder krachtige 3,3GHz quadcore-processor en een ‘normale’ 1TB harde schijf. Dit model kost 2329 euro.

goedkopere retina imac

De nieuwe 15-inch MacBook Pro met Force Touch is eveneens vanaf vandaag te bestellen via de Apple Store en kost 2249 euro voor het model met 256GB opslag en een 2,2GHz quadcore-processor (Intel Core i7). Het snellere model met een 2,5 Ghz quadcore-processor en 512GB aan opslag is ook verkrijgbaar en kost 2799 euro. Wel moet je rekening houden met een iets langere levertijd van één tot drie werkdagen.

Meer over Force Touch

Force Touch was eerder al terug te vinden op de Apple Watch, en is ook geïmplementeerd in de nieuwe MacBook en de 13-inch versie van de MacBook Pro. De laptops van Apple kunnen dankzij de drukgevoelige trackpad harde tikken van zachte tikken onderscheiden. Daarnaast is Force Click mogelijk: een klik die je even ingedrukt houdt en waarmee verschillende nieuwe functies mogelijk worden. De video hieronder geeft daar een voorproefje van.

In tegenstelling tot trackpads van de huidige MacBook, beweegt de trackpad niet mee als je klikt. Met trillingen en feedback wordt echter een klik gesimuleerd als je op de pad tikt. Ontwikkelaars kunnen zelf met de API voor de trackpad aan de slag, waardoor er straks in verschillende programma’s nog meer opties voor de drukgevoeligheid mogelijk worden.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen