De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple brengt goedkopere MacBook Air in juni uit’

Michel van 't Klaphek
4 maart 2018, 10:50
2 min leestijd
‘Apple brengt goedkopere MacBook Air in juni uit’

Apple brengt later dit jaar een goedkopere MacBook Air op de markt. Vermoedelijk wordt de laptop begin juni op de WWDC 2018 aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

‘Goedkopere MacBook Air in tweede kwartaal 2018’

Dat zegt gerenommeerd Apple-analist Ming-Chi Kuo. De doorgaans goed ingevoerde analist maakt niet bekend hoeveel goedkoper het nieuwe model gaat zijn. Het instapmodel van de huidige variant haal je voor ongeveer 900 euro in huis. Ook wordt met geen woord gerept over mogelijke verbeteringen of specificaties. Het lijkt echter aannemelijk dat Apple het nieuwe model onder meer voorziet van een beter scherm, snellere hardware en een nieuw design.

Onduidelijk is of Kuo doelt op een nieuwe, goedkopere versie van het 11 inch-model, of de grotere 13 inch-variant. Momenteel wordt de 11-inch variant namelijk al geruime tijd niet meer verkocht. Het lijkt daarom aannemelijk dat de analist doelt op een nieuw 13-inch model. De huidige MacBook Air gaat al een tijdje mee. Zodoende is de hardware flink verouderd en beschikt hij bijvoorbeeld als enige MacBook niet over een Retina-scherm. Ook ontbreekt een usb-c-poort. In de zomer van 2017 bracht Apple wel een versie met betere processor op de markt. Deze chipset is echter van dezelfde generatie waardoor de feitelijke snelheidstoename gering is.

MacBook Air

Desondanks is de MacBook Air nog steeds geliefd, bijvoorbeeld onder studenten. Dit heeft met name te maken met zijn prijskaartje. Ten opzichte van de MacBook Pro is de Air al snel honderden euro’s goedkoper. Ook mensen die voor de eerste keer met een Apple-laptop aan de slag gaan, kiezen nog vaak voor de Air. Met een goedkoper model lijkt Apple zodoende de ‘prijsdrempel’ te willen verlagen.

Ook nieuwe AirPods en iPhone X-toestellen op komst

Kuo is doorgaans op de hoogte van alle ins & outs van de techindustrie, en geldt al jaren als een autoriteit op Apple-gebied. In zijn rapport wordt ook vermeldt dat Apple bezig is met nieuwe AirPods en een 6,1-inch iPhone. Alle geruchten wijzen erop dat we dit jaar drie nieuwe iPhone X-modellen gaan zien. De opvolger van de huidige iPhone X behoudt de schermdiagonaal van 5,8-inch, terwijl er ook twee grotere varianten op komst zijn. Deze hebben respectievelijk schermformaten van 6,1-inch en 6,5-inch. Vermoedelijk wordt de middelste van het stel, met 6,1-inch scherm de goedkoopste.

Lees ook: ‘iPhone X Plus krijgt gouden kleur en grootste iPhone-scherm ooit’

Gelet op de verschijningsdatum in het tweede kwartaal van 2018, lijkt het logisch dat Apple de nieuwe Air op de WWDC aankondigt. Deze jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie vindt waarschijnlijk plaats van 4 tot en met 8 juni. Ook verwachten we iOS 12 en watchOS 5 te zien. Mogelijk worden daarnaast nieuwe functies voor de HomePod aangekondigd.

Blijf op de hoogte van de nieuwe MacBook Air via de officiële iPhoned-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen