‘Goedkopere iPhone 5C met 8GB opslaggeheugen op komst’

Wouter Nijsen
17 maart 2014, 17:08
1 min leestijd
‘Goedkopere iPhone 5C met 8GB opslaggeheugen op komst’

Apple heeft de iPhone 5C nog niet afgeschreven. Uit documentatie van de Duitse provider O2 blijkt dat er deze week een 8GB-model bij de provider verkocht gaat worden voor 509 euro. De nieuwe versie zou vanaf dinsdag 18 maart aangeboden worden.

Goedkopere iPhone 5C

Het gerucht is door meerdere bronnen bevestigd, waaronder Engadget. De tech-website heeft eveneens documenten in handen gekregen waarop de specificaties van het nieuwe model staan beschreven.

De verkoop van de goedkopere iPhone 5C in Nederland is nog niet bevestigd, maar lijkt aannemelijk. Nederlandse providers hanteren namelijk exact dezelfde prijzen als in Duitsland. Het 8GB-model van de iPhone 5C zou negentig euro minder kosten dan de 16GB-versie, die momenteel wordt verkocht voor een adviesprijs van 599 euro.

Goedkopere iPhone 5C een verrassing

Nieuw zijn 8GB-modellen van de iPhone niet. Momenteel verkoopt Apple bijvoorbeeld de iPhone 4S (8GB) in Nederland voor een kleine 400 piek. Een dergelijke uitvoering van de 5C hadden we echter niet verwacht. Vorige week meldden we nog dat de iPhone 5c verkoop tegenviel en dat Apple geen nieuwe exemplaren meer zou bestellen. Volgens Ken Segall, een voormalig topman van Apple, is de reden van de iPhone 5C flop het gebruikte plastic op de Apple-smartphone. De nadruk op plastic heeft mogelijk veel consumenten afgeschrikt. Zou hetzelfde gelden voor een goedkopere iPhone 5C? Dat moet de tijd uitwijzen.

iPhone 5C aanbiedingen

Zoals je hieronder ziet, is de iPhone 5C door de geringe populariteit relatief goedkoop verkrijgbaar in combinatie met een abonnement. Maar uiteraard kun je ook de iPhone 5C los kopen. Check de beste iPhone aanbiedingen hier!

Het laatste iPhone 5C nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu