‘Goedkopere 6,1 inch-iPhone X wordt populairste iPhone van 2018’
Wouter Nijsen

Apple brengt dit najaar maar liefst drie nieuwe iPhones uit, waarvan eentje met een 6,1 inch-lcd-scherm. Dit wordt volgens analist Ming-Chi Kuo niet alleen de goedkoopste, maar ook de populairste iPhone X van 2018. Ondanks de tekortkomingen van het apparaat.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘6,1 inch-iPhone X krijgt lcd-scherm’

Toen Apple een aantal maanden geleden de iPhone X onthulde, was dat tevens de eerste iPhone met een oled-scherm. Gecombineerd met het voorkantvullende scherm zorgt dat voor enorm mooi beeld, al heeft de X met 1160 euro wel een flink prijskaartje. Daarom gaan al langer geruchten over een nieuwe iPhone met het design van de X, maar ook met een ‘goedkoper’ lcd-scherm. Dit toestel zou naast een directe opvolger van de iPhone X en grotere iPhone X Plus moeten verschijnen.

6,1 inch-iPhone X

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo verwacht daarom dat de 6,1 inch-versie veruit het succesvolste model van 2018 wordt. Volgens Kuo zal 50 procent van het aantal verscheepte Apple-toestellen in 2018 toe te rekenen zijn aan het toestel. De 5,8 inch- en 6,5 inch-versies verschijnen ook dit jaar, maar verkopen mogelijk minder goed door de hogere prijs.

Wat we weten over de 6,1 inch-iPhone X

De afgelopen tijd is al het nodige over de 6,1 inch-iPhone X gelekt. Volgens de laatste geruchten kost de ‘budget-iPhone’ 700 tot 800 dollar, waarmee het toestel een vergelijkbare prijs heeft als de iPhone 8. Apple bespaart kosten door te kiezen voor een lcd-paneel, maar laat mogelijk ook 3D Touch weg. Verder zou de goedkopere iPhone X wel over Face ID beschikken, terwijl de dubbele camera ‘exclusief’ blijft aan de duurdere versies.

Lees ook: Op deze 6 manieren wordt de 6,1-inch iPhone het 2018-budgetmodel

Bronnen suggereerden dit weekend dat de 2018-iPhones allemaal beschikken over een Intel-chip, omdat Apple in een langlopende rechtszaak met Qualcomm is verwikkeld. Ook daar gaan al langer geruchten over: eind oktober 2017 verschenen de eerste berichten over de Qualcomm-chips in toekomstige iPhones.

Het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.